• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Agile & Scrum - Amsterdam 07-05-2019
Agile & Scrum - Amsterdam 07-05-2019
Datum
07-05-2019

Omschrijving

Agile & Scrum

De cursus Agile/Scrum projectmanagement is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om Agile te gaan werken. Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. De cursus is ook interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden.

Trainingsdag + e-learning + examen

Naast de trainingsdag hebben we een e-learning en examenmodule toegevoegd aan de training Agile en Scrum. Alhoewel u na de trainingsdag al een goed begrip zult hebben van Agile en ermee aan de slag kunt, zal de e-learningmodule u helpen uw kennis over Agile te verdiepen.

U kunt er ook het examen Scrum / Agile afnemen. Voor het doornemen van de onlinelessen en het voorbereiden op het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat “Scrum master / Agile coach”.
N.B. het doorwerken van de e-learningomgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien gewenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag.

De kosten voor de training bedragen € 495,- inclusief literatuur, syllabus, toegang tot de e-learningmodule, examen, lunch, koffie/thee en exclusief BTW.

Voorkennis: Enige basiskennis van projectmanagement (watervalmethode) is handig maar niet noodzakelijk.

Agile voor niet ICT-projecten?

Agile en Scrum is ontstaan in de wereld van de softwareontwikkeling. Alhoewel Agile nu ook daarbuiten toegepast wordt, werkt Agile vooral goed in projecten waarbij iets ontworpen en gemaakt moet worden in opeenvolgende stappen. Dit kan software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen, onderzoeksopstellingen, design artikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke.

Recent zijn er initiatieven om Agile ook toe te passen in administratieve omgevingen of op marketing- en communicatie-organisaties. Alhoewel we niet uitsluiten dat Agile voordelen biedt in dergelijke omgevingen zien we vaak dat er binnen een dergelijke omgeving maar een beperkt deel van het Agile-instrumentarium toegepast wordt. In deze cursus wordt het hele Agile-bestek behandeld. Als u niet betrokken bent in projecten waar iets ontwikkeld en gemaakt wordt, kan het zijn dat bepaalde onderdelen van de Agile-methodiek niet in uw organisatie toegepast kunnen worden.

U leert in deze opleiding hoe u een Agile-project kunt uitvoeren. We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile-methodes, zodat u niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden. Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

Wat is Agile? Wat is Scrum?
Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
De stappen in een Agile-project
De rollen en taken in een Agile-team
Oefenen met de Agile-simulatie
Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
Agile-project inpassen in een organisatie
Het maken van een (Agile)-planning
Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile-project
Oline Agile-examen (optioneel)Aanmeldlink
https://www.projectmanagement-training.nl/cursusaanbod/inschrijven/inschrijven-individueel/

Aangemeld door: Marguerite Uljée van www.projectmanagement-training.nl