• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Basisjaar Appreciative Inquiry
Basisjaar Appreciative Inquiry
Datum
11-03-2021

Omschrijving

BASISJAAR APPRECIATIVE INQUIRY

* Na afloop kun je een waarderende benadering integreren met je werk
* De leergang is praktisch, zeer interactief en theoretisch tegelijk
* Docenten zijn gecertificeerd interventiekundigen, opgeleid door Wick van der Vaart

INHOUD

Tijdens de 12-daagse leergang besteden we eerst aandacht aan de AI-cyclus en de –principes in het creëren van een leerklimaat en in organisatie-ontwikkeling. Halverwege de opleiding zoomen we in op waarderend faciliteren van groepsontwikkeling en tijdens de laatste dagen oefenen we met “echte” klanten in gespreksvoering. Tijdens iedere opleidingsdag bespreken we literatuur die ons helpt bij ons werk. Daarnaast is er ruimte voor eigen invulling door de deelnemers. Gastdocenten brengen hun eigen expertise is: als therapeut, adviseur, leidinggevende en/of coach. Leidinggeven, adviseren, trainen, coachen en het voeren van gesprekken komen op deze manier uitgebreid aan de orde.

WAAROM bij het Instituut voor Interventiekunde?

Het Instituut voor Interventiekunde combineert degelijke, goed onderzochte, klassieke interventiekunde met het waarderend perspectief van Appreciative Inquiry. Hierdoor wordt AI geen nieuwe truc, maar een solide praktijk. De docenten die verantwoordelijk zijn voor deze leergang zijn allen zeer goed geschoold en gecertificeerd in Appreciative Inquiry.

Waarderend interveniëren is een creatieve manier van doen, waardoor je mensen snel in beweging kunt krijgen, daarnaast is het ook een manier van kijken. De onderliggende theorie Appreciative Inquiry die we tijdens de leergang bestuderen en bespreken, beslaat de geschiedenis van de interventiekunde vanaf de jaren ’40 tot aan de nieuwste toepassingen van de waarderende benadering.

Na afloop van deze leergang heb je een zeer stevige basis om je werk als coach, facilitator, opleider, adviseur, leidinggevende, enz. te verrijken met een waarderende benadering. Je hebt geoefend met 1-op-1-gesprekken, je hebt AI toegepast in het werken met groepen en je hebt AI leren kennen als een manier van kijken en doen in organisatie-ontwikkeling. Bovendien heb je een gedegen theoretische verantwoording voor je manier van werken aangereikt gekregen, waardoor het gemakkelijk is om je klanten mee te nemen in een waarderende aanpak.

Toekomstperspectief

Bovendien heb je een aantal nieuwe vakgenoten leren kennen met wie je samenwerkingsverbanden kunt aangaan, als je dit wilt. Er ontstaan in deze opleiding(en) altijd intervisiegroepen, collegiale steun en soms ook gezamenlijke opdrachten.

 Extra informatie

https://instituutvoorinterventiekunde.nl/opleiding/appreciative-inquiry-basisjaar/Aanmeldlink
https://instituutvoorinterventiekunde.nl/opleiding/appreciative-inquiry-basisjaar/

Aangemeld door: Willem de Wijs van Instituut voor Interventiekunde