Home / Agenda / Coachen als professie II
Coachen als professie II
Datum
31-01-2019

Omschrijving

Het RINO Senior Certified Coach programma is een door de International Coach Federation (ICF) geaccrediteerde opleiding, een zogenaamd Accredited Coach Training Program (ACTP). Als deelnemer voldoet u na afsluiting aan alle opleidingseisen voor de certificatie als Professional Certified Coach (PCC). U moet daarnaast nog een schriftelijke toets doen bij de ICF (als u dat nog niet eerder hebt gedaan), een proeve van bekwaamheid in de vorm van een geobserveerd coachingsgesprek afleggen bij het RINO en zelf 500 cliëntenuren kunnen aantonen. Deze laatste tellen vanaf het moment dat u met de opleiding bent begonnen. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan krijgt u van de ICF het certificaat PCC.

Dit opleidingsprogramma bestaat uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte is de leergang Coachen als Professie. Meer informatie hierover kunt u hier downloaden. Deze leergang kunt u ook als zelfstandige opleiding volgen. Ze biedt voor diverse beroepsgroepen punten voor herregistratie en vormt op zichzelf een afgeronde opleiding op het gebied van coachingsvaardigheden. Na afsluiting van deze leergang voldoet u aan alle opleidingseisen van de ICF voor de certificatie als Associate Certified Coach (ACC). U moet daarnaast de schriftelijke toets doen bij de ICF en zelf 100 cliëntenuren (vanaf de start van de eerste coachingsopleiding) kunnen aantonen. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan krijgt u van de ICF het certificaat ACC.

U kunt daarna ook doorgaan met het vervolg.Extra informatie

Docenten:

Marianne van der Pool is ICF Master Certified Coach, Register psycholoog NIP en psychotherapeut BIG.

Annemarie van der Meer is ICF Master Certified Coach, trainer en facilitator. Ze is oprichter en eigenaar van MEER Coaching en heeft 25 jaar ervaring als coach.Aanmeldlink
www.rino.nl/317

Aangemeld door: Esther Hemink van RINO