Home / Agenda / Coachen met Voice Dialogue
Coachen met Voice Dialogue
Datum
13-09-2017

Omschrijving

Opleidingscentrum het Balkon organiseert van 13 t/m 15 september 2017  de Basistraining Coachen met Voice Dialogue en aansluitend vanaf 8 november 2017 de Vervolgopleiding Voice Dialogue (3 blokken). Onder leiding van senior-opleiders Judith Budde en Karin Brugman maak je kennis met de Psychologie van de Ikken en leer je werken met de Voice Dialogue methode. Na afloop weet je hoe je mensen met deze respectvolle methode kunt begeleiden en  hoe teamleden effectiever kunnen samenwerken doordat men elkaar diepgaand heeft leren kennen.

 

 

 

 Extra informatie

Voice Dialogue omvat een psychologische theorie en een begeleidingsmethode.

De onderliggende theorie is de psychologie van de Ikken. Deze theorie beschrijft hoe mensen gestuurd worden door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten, ook wel subpersonen genoemd. Sommige van die kanten zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Andere kanten zijn op de achtergrond en zelfs verstoten geraakt. De theorie beschrijft hoe deze verschillende kanten tot ontwikkeling zijn gekomen en wat hun functie en betekenis is. Het effect daarvan is dat de cliënt meer inzicht krijgt in zijn/haar innerlijke dynamiek en meer sturing krijgt over het eigen handelen. De zelfkennis en zelfwaardering van de cliënt nemen toe en cliënten ervaren een toegenomen vrijheid om andere kanten van zichzelf (en dus ander gedrag) in te zetten. De methode onderscheidt zich door de niet-oordelende respectvolle benadering en het transformerende effect.

Naast het psychologische model kent Voice Dialogue ook een methode om met die kanten te werken. De Voice Dialogue begeleider gaat als het ware letterlijk in gesprek met de verschillende kanten of stemmen van de cliënt. Zo kan een manager die op het werk steeds dichtklapt wanneer hij een presentatie moet houden, ontdekken met welke kant in hemzelf die reactie te maken heeft. Ook kunnen teamleden beter samenwerken als ze elkaars sterke en minder sterk ontwikkelde kanten leren kennen.

Onze opleidingen

In de driedaagse Basistraining Coachen met Voice Dialogue krijg je de theorie op een levendige manier aangereikt en leer je werken met de basisprincipes van Voice Dialogue. Je ziet de trainers aan het werk in demonstratiesessies, je ervaart zelf als cliënt hoe het is om met deze methode begeleid te worden en je oefent in het faciliteren van andere deelnemers als cliënt. We besteden ruimschoots aandacht aan de toepassing van Voice Dialogue in je eigen praktijk.

In de Vervolgopleiding Voice Dialogue verdiep je je expertise. Deze intensieve opleiding bestaat uit 3 blokken, oefengroepen en een digitale werkomgeving. We werken in beide programma’s met ons succesvolle boek I(k)en mijn ikken, ontdek andere kanten van jezelf met Voice Dialogue en ons, in 2016 verschenen, Handboek Coachen met Voice Dialogue van Judith Budde en Karin Brugman.Aanmeldlink
www.hetbalkon.nl

Aangemeld door: René Meijer