Home / Agenda / EROM training - leren over groepen en hoe je daarin functioneert
EROM training - leren over groepen en hoe je daarin functioneert
Datum
11-03-2019

Omschrijving

 


 Extra informatie

Doelstellingen

* Het vergroten van je inzicht in groepsprocessen, waardoor je de 'onderstroom' in groepen beter aanvoelt en waardoor je met meer vertrouwen in groepen handelt

* Het vergroten van je zelfbewustzijn, d.w.z. je vermogen om waar te nemen welk effect je gedrag op anderen heeft en welk effect het gedrag van anderen op jou heeft

* Het ontwikkelen van de moed om te handelen in onoverzichtelijke situaties.

Inhoud

Wat deze training je concreet oplevert is sterk afhankelijk van je specifieke omstandigheden en leerbehoeften. Voorbeelden van overwegingen om de training te volgen zijn:

* "Ik moet vaak samenwerken in een groep waarin mensen zitten met sterk verschillende achtergronden (b.v. discipline, belang of karakter) en wil leren hoe we beter tot gezamenlijke resultaten kunnen komen"

* "Ik merk dat ik een situatie soms perfect kan overzien, maar het blijkbaar in een groep niet zo over kan brengen, dat men mijn adviezen ook daadwerkelijk in acties omzet"

* "Ik merk dat ik in groepen vaak in een bepaalde rol kom, die ik niet altijd prettig vind; ik zou willen begrijpen hoe dat komt en met alternatief gedrag willen experimenteren"

* "Mijn ervaring met groepen die een moeilijke beslissing moeten nemen is, dat zich daarin allerlei processen gaan afspelen die ertoe leiden dat de beslissing ofwel steeds uitgesteld wordt, ofwel wordt genomen, maar zodanig dat niemand daar tevreden mee is. Over dit soort groepsdynamische processen en mijn rol daarin zou ik graag meer willen leren"

* "Ik roep regelmatig bepaald gedrag op bij anderen (b.v.: agressie, ongeinteresseerdheid, onbegrip, verdediging) en zou willen weten waardoor dat komt en wat ik daaraan kan veranderen".

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor mensen, die met een frisse blik willen kijken naar hoe zij leidinggeven aan zichzelf en aan anderen. Die patronen willen leren herkennen in hun eigen optreden, dat van anderen en dat van groepen. Denk hierbij aan: leidinggevenden, organisatie- en informatica-adviseurs, personeels- en opleidingsfunctionarissen en mensen die regelmatig in projecten werkzaam zijn.

Locatie - Heemskerk

Begeleiding - Jan Piet van Deene (06 51994540)

Kosten - €2445,- en €665,- logies en maaltijdenAanmeldlink
http://www.iod.nl/opleidingen/erom-training

Aangemeld door: Jan Piet van Deene van IOD