Home / Agenda / Festival of older people
Festival of older people
Datum
17-10-2017

Omschrijving

Op 17, 18 en 19 oktober organiseren we in de theaters van ZIMIHC in Utrecht het Festival of Older People. Het concept is: Ouderen bestaan niet. En de richting is dat we reflecteren op de vraag hoe de maatschappij ingericht zou worden als dat verschil niet bestaat. We komen met een programma dat bestaat uit:

• Een congres waarin de ervaring mag spreken.
• Podiumkunsten die de bijzonderheid en kracht van ouderen laat zien.
• Een Filmfestival met films en documentaires, over en met ouderen van 1920 tot heden.
• Beeldende kunsten, met werk van, voor, met, over en door ouderen. We laten kunst, wetenschap en filosofie samenvloeien in oneindige werveling om een duurzame verandering te helpen die al op gang is.

We staan voor een wereldwijde demografische verandering die nog nooit eerder is voorgekomen. Langzaam maar zeker wordt een belangwekkend deel van de wereldbevolking ouder dan 55. De groei van de wereldbevolking komt grotendeels op rekening van het ouder worden van de wereldbevolking. Er wordt verwacht dat dit oploopt tot meer dan 35% van de wereldbevolking. Daarmee verandert alles. In beeldcultuur, geluidscultuur, in zingeving, in economie, in zorg, in samenlevingsvormen, in het straatbeeld, in noem maar op. En naar we hopen komt er een opstand van ouderen, die het niet langer nemen om sociaal buiten de orde gesloten te worden en verbannen achter de geraniums de kleinkinderen en een zekere dood af te wachten. We groeien naar een maatschappij waarin ouderen actief blijven participeren in de maatschappij. Uit ons internationaal onderzoek naar de betekenis van oud zijn komt naar voren dat de principes waarop een maatschappij zich vormt, bepalend zijn voor de manier waarop ouderen worden gezien en hoe er met hen omgegaan wordt. In Cambodja zijn ouderen een actief onderdeel van de household strategy. In Bolivia zijn ouderen een actief onderdeel van de gemeenschap en in westerse liberaal kapitalistische landen zijn ze een kostenpost op een balans die zich richt op dat deel van de bevolking die bijdraagt aan de kapitaalsvermeerdering van de maatschappij.  

 Extra informatie

We nodigen zoveel mogelijk mensen uit om zich aan het initiatief te verbinden. Draag bij, en maak het een beweging die bewust maakt en veranderingen mogelijk maakt. Participeer in sociale innovatie tegen een elite die meer bezig is met het bestendigen van de eigen verworvenheden. En als er iets is dat wij voor u kunnen doen, horen we het graag.

Mail: Alexis@thefaketory.org

Tel +31619957686

www.thefaketory.orgAanmeldlink
http://www.festivalofolderpeople.nl/