• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Infographic training
Infographic training
Datum
04-07-2019

Omschrijving

In deze tijden van vluchtige informatie en snelle media zoeken we steeds meer naar effectieve manieren om informatie helder en snel over te brengen. Door kennis en informatie op de juiste manier te visualiseren verbetert de communicatie en wordt effectiever kennis uitgewisseld. Hierdoor kan een bedrijf (intern) sneller ontwikkelen en zich (extern) helderder profileren. Wil jij weten waarom en hoe je zelf data visualiseert tot een effectieve en aantrekkelijke infographic? Dan is onze Infographic training waar je moet zijn!Extra informatie

Wat leer je in deze training?
Deze training geeft een solide basis over het effectiever inzetten van beeld in je communicatie en is een introductie in het maken van infographics. In het eerste dagdeel staan de kracht van beeld en de strategie rondom infographics op het programma en in het tweede dagdeel wordt duidelijk hoe je zelf een infographic maakt. Je leert meer over de achtergrond van infographics en welke beelden wanneer krachtig zijn en waarom. Ook ga je aan de slag met de stappen die nodig zijn om de informatie juist te structureren en een helder verhaal te creëren. Uiteindelijk kan je je informatie / verhaal in tekst en beeld zo samenvoegen zodat  deze overzichtelijk gedeeld kan worden.

In de training zullen het praktisch uitwerken (oefening) van een case en theorie (voor verdieping) hand in hand gaan, met ruimte voor eigen cases en wensen. 

Na afloop van de training:
Heb je inzicht in het hoe en waarom van infographics
Is het duidelijk wat een goede strategie en tactiek is voor de inzet van infographics
Beschik je over een praktische aanpak om zelf tot een goede infographic te komen
Is jouw eigen case uitgewerkt tot een infographic concept en kun je het geleerde dus direct toepassen

Voor wie is deze training bedoeld?
Werk jij in een organisatie of afdeling waar veel informatie, onderzoekgegevens of kennis wordt gedeeld? (intern of extern). Wil je dit effectiever doen?  Jij hebt interesse in effectieve datavisualisatie en wil graag in staat zijn dit zelf toe te kunnen passen? Dan is deze training iets voor jou. 

Onze ervaring
De training wordt gegeven door Mark Geljon, directeur GriDD  en deskundige op het gebied van complexe organisatie- en informatievraagstukken en Carien Franken, directeur van Bureau visuele vertalingen en infographic ontwerper.

Mark is regelmatig spreker op congressen over storytelling en werkt al jaren voor grote organisaties om hen te helpen met effectieve content en storytelling. Klant cases van GriDD op dit gebied zijn bijvoorbeeld Kennispark Twente projecten en de creatie van een storyline voor DELA.

Carien heeft met haar Bureau Visuele Vertalingen het motto ‘geen woorden maar beelden’. Ze heeft een passie voor het analyseren van complexe materie, om dingen te begrijpen en dat vervolgens te vertalen in beeld. Haar specialisme is de creatie van infographics. Bekijk haar portfolio voor meer informatie.

Praktische informatie
- De training bestaat uit 1 dag.
- Een dagdeel start om 9.00u en eindigt om 17.30u
- Vooraf wordt je gevraagd om informatie aan te leveren.
- Tijdens de training en tot twee weken na de laatste trainingsdag kun je bij de trainers terecht voor vragen en persoonlijke coaching
- De investering is €449,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers
- Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Inschrijven? 
Schrijf je in via onze website: https://www.gridd.nl/academy/infographic-training/

Andere data en locatie
Deze training vindt regelmatig plaats. Andere data volgen of  zijn in overleg met deelnemers. Ook is het mogelijk om een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, dus neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.Aanmeldlink
https://www.gridd.nl/academy/infographic-training/

Aangemeld door: Nicky Meijer van Gridd