• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Leergang Corporate Antropologie start september 2019 (VOL)
Leergang Corporate Antropologie start september 2019 (VOL)
Datum
23-09-2019

Omschrijving

De leergang Corporate Antropologie. Een intensief en in Europa uniek programma waarin je met een antropologische blik leert werken met organisatieculturen. Vanuit je rol als leider, verandermanager, consultant, trainer, coach. Dit is een cognitieve, kennisgerichte leergang. Je leert diepgaande verandering van organisatiecultuur te bewerkstelligen. Als je klaar bent met deze leergang kijk je nooit meer hetzelfde naar organisaties. Je zult processen sneller doorgronden; patronen écht snappen; belangen van mensen direct door hebben; weerstand kunnen begrijpen en ombuigen; de onzekerheid die gepaard gaat met verandering positief kunnen aanwenden.

Ben je ervaren leider, bestuurder, programmaleider, consultant, trainer, coach? Houd je je bezig met complexe organisatiedilemma’s? Wil je écht leren werken met de organisatiecultuur? Zelfstandig cultuurinterventies kunnen uitvoeren die werken? Je toegevoegde waarde in het vormgeven en veranderen van cultuur vergroten? De culturele antropologie is dé discipline die cultuur tot in haar DNA ontraadselt. Het geeft je een zienswijze en handvaten om tot daadwerkelijke organisatieverandering te komen. Antropologen wenden hun kennis en kunde van verre volken ver weg steeds meer aan om tot duurzame cultuurverandering in organisaties dichtbij huis te komen. Dat werkt. De Academie voor Organisatiecultuur is opgericht om kennis uit de antropologie toe te passen op organisaties om de hoek. Overal op de wereld bouwen mensen tribes. We weten al lang hoe we moeten organiseren en veranderen. We zijn dat soms alleen even vergeten in onze gebouwen van beton. Leren van wat we al weten. Anders kijken. Meer zien. Beter veranderen.Extra informatie

Wat levert deelnemen je op? Na het volgen van deze leergang:

Kijk je met een antropologische blik naar groepen, organisaties, teams en leer je de onderliggende patronen haarfijn te ontrafelen.
Snap je de complexiteit van cultuur en cultuurveranderingsvraagstukken én weet je passende interventies voor verandering te kiezen.
Kan je op een duurzame en diepgravende manier onderzoek doen naar organisatiecultuur en prik je moeiteloos door te simpele cultuurscans heen.
Heb je kennis gemaakt met enkele belangrijke methoden en instrumenten voor cultuurdiagnose- en verandering. Heb je kunnen ervaren wat de kracht is van participerende observatie: je doet zelf een dag veldonderzoek.
Snap je hoe je organisatiecultuur kunt veranderen, bestendigen en versterken door gebruik te maken van rituelen, symbolen, verhalen, statusposities en netwerken.
Ben je je bewust van je eigen positie als leider of consultant / trainer / coach in een cultuurveranderingsproces.Heb je met je mededeelnemers een stevig netwerk gebouwd om vragen over complexe organisatieverandering- en organisatiepatronen in uit te wisselen.
Ben je een beetje Corporate Antropoloog geworden...

Met wie werken we graag:

Onze jarenlang opgebouwde kennis en ervaring delen we heel graag met je, maar niet zomaar en niet met iedereen. We werken in een selecte groep mensen die voldoende werk- en levenservaring hebben om ook voor elkaar goede gesprekspartners te zijn. We verwelkomen je graag als je:

Nieuwsgierig bent, zin hebt in verdieping en beschikt over HBO+ denk- en werkniveau. En je herkent in een aantal van de volgende punten.
Als leider (manager) ten minste drie jaar werkt(e) op tactisch / niveau binnen de profit of publieke sector. En op zoek bent naar meer slagkracht in je werk en leiderschap.
Ervaren consultant bent, minimaal drie jaar, enkele complexe organisatieveranderingen hebt begeleid en op zoek bent naar meer handvatten om cultuurinterventies te plegen.
Als je in een meer vrije rol op strategisch beleidsadviserend niveau werkt. Voorbeelden: als je directeur HRM bent in een grote organisatie, senior beleidsadviseur van een burgemeester, leiding geeft aan de implementatie van “het nieuwe werken”, als change manager een nieuwe visie implementeert, als interimmer of projectmanager een grote verandering begeleidt, als je programmatisch samenwerken tussen meerdere organisaties trekt....
Executive coach of trainer bent met tenminste drie jaar ervaring. Je hebt zelf in complexe organisaties gewerkt, of je hebt de dynamiek van teams en groepen door studie of praktijk eigen gemaakt. Je bent toe aan het meer werken met de cultuur- en context van de organisatie binnen je coaching of training.
Cultureel antropoloog bent en je de vertaalslag naar Corporate Antropologie wilt maken en het geheim van ons succes wilt leren kennen. Zeer welkom, mits je ook relevante werkervaring in organisaties hebt.
Voertaal van het traject is Nederlands, de meeste literatuur ook, maar je deinst niet terug voor een Engelstalig boek of simulatie.

Investering

De totale kosten voor de leergang bedragen € 8.000,- (btw vrij). Dit totaalbedrag bestaat uit: opleiding € 6.500,-, verblijf € 1.250,-, literatuur € 250,-

We werken met groepen van 15 tot 30 deelnemers.Aanmeldlink
https://academievoororganisatiecultuur.nl/opleidingen/leergang-corporate-antropologie

Aangemeld door: Marijke Dieleman van Academie voor Organisatiecultuur