• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Middagseminar 'Traag versnellen' met Arend Ardon
Middagseminar 'Traag versnellen' met Arend Ardon
Datum
23-11-2020

Omschrijving

Mede n.a.v. het verschijnen van het nieuwe boek van Arend Ardon organiseert Managementboek een uitdagend middagseminar: 'Traag versnellen - Reflectief en krachtig veranderen in het nu.'Extra informatie

Bij veranderprocessen is er een fundamentele spanning: met ons hoofd zijn we in de toekomst, maar met ons gedrag zijn we in het verleden. Hollend naar de toekomst repeteren we onbewust routines uit het verleden. Zo ontstaat een kloof tussen wat we nastreven en waartoe we echt in staat zijn. Door onbesuisd te gaan hollen, produceren we onbedoelde traagheid. Op de automatische piloot zien we niet wat we doen. We moeten wakker zijn.

Dit middagseminar laat de waarde zien van bewuste vertraging. Om te luisteren naar wat ons echt aan het hart gaat en zo energie vrij te maken voor onstuitbare beweging. Om stil te staan bij de routines die ons steevast afleiden van wat we echt willen. En om een omgeving te creëren die ons helpt ons verlangen echt in praktijk te brengen.

Arend Ardon helpt je zicht te krijgen op jouw eigen ingesleten gewoontes en hoe je die onbedoeld in stand houdt. Hij helpt je het ongemak op te zoeken dat hoort hij vernieuwing: je laat immers bestaande zekerheden los om het onbekende in te stappen. En hij geeft je handvatten hoe je in jouw team of afdeling een klimaat kunt creëren waarin vernieuwing iedere dag kan gedijen.

Wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen.

Wat leer je tijdens het middagseminar?

- Hoe echte vernieuwing plaatsvindt in het NU
- Hoe ons vermogen tot vallen en opstaan afneemt – en hoe je het weer kunt aanwakkeren
- Hoe trage momenten en ongemak de bron zijn van leren en experimenteren
- Hoe jij kunt bijdragen aan een klimaat van vernieuwen (met heel kleine interventies)Aanmeldlink
https://www.managementboek.nl/traagversnellen

Aangemeld door: ronand jansen