• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Training Deep Democracy basis november 2020
Training Deep Democracy basis november 2020
Datum
09-11-2020

Omschrijving

Deep Democracy - besluiten zonder verliezers

Stel dat we aan het begin van een bijeenkomst nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zoveel mensen, met zoveel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootse dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen in een vergadering? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's?

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Waardoor we gaan vertragen, zuchten en saboteren. We creëren verliezers. Deep Democracy is een dialoog- en vergadervorm die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. Tegenstemmen worden onderzocht op hun waarde. Zodat iedereen aan boord blijft. Heldere besluiten, geen slappe hap, veel compassie en zónder verliezers.Extra informatie

Deep Democracy basistraining - level 1

De methode flink onder de knie krijgen? Veel oefenen? Kies dan voor de tweedaagse basistraining. Geschikt voor voorzitters, leiders, facilitators, trainers en teamcoaches. Tijdens de training leer je op een geheel nieuwe wijze kijken naar groepen en groepsdynamiek. Veel mensen ervaren een echte mindshift als ze deze training doen, omdat we wezenlijk anders omgaan met groepsdynamiek dan veel mensen gewend zijn. Deep Democracy is tegelijkertijd ook een heel praktische vergader- en besluitvormingstool. In deze training oefen je daar flink mee. Na deze basistraining ken je de principes van Deep Democracy en kan je de stappen van besluitvorming prima toepassen. Je hebt mogelijkheden voor creative dialoogvormen en durft te werken met de onderstroom. Je leert in deze training werken met het 5 stappenmodel van besluitvorming en oefent hier flink mee. De onderstroom van teams krijg je goed te pakken, omdat we het groepsproces van de trainingsgroep gebruiken als oefenmateriaal. We onderscheiden ons van andere aanbieders Deep Democracy door veel oefenen, hoge toepasbaarheid en het gebruik van prachtige beelden, verhalen en slides in onze uitleg. Indien gewenst ontvang je na afloop een certificaat van deelname.
Prijs: € 775,-. Tweedaagse training. Mooie locatie in het midden van het land, inclusief lunch. Tijden 9.30 – 17.00 uur. Je krijgt het boek Deep Democracy van Jitske Kramer als naslagwerk en het boek Da’s Gek – een antropologische kijk op ‘normaal’ van Danielle Braun.

Je leert

Een Deep Democratisch gesprek te faciliteren. Veel oefenen!
De vijf stappen van besluitvorming.
Anders kijken naar groepen; we werken vanuit de mindblowing roltheorie.
Een goede check-in en check-uit te begeleiden.
Door het conflict naar verzoening en ware dialoog te komen.
Goede, moedige gesprekken te voeren.
Alles boven tafel te krijgen.
Neutraal te zijn als facilitator of voorzitter.
Creatieve werkvormen te gebruiken, zoals het gesprek op voeten.Aanmeldlink
https://academievoororganisatiecultuur.nl/opleidingen/deep-democracy-trainingen

Aangemeld door: Marijke Dieleman van Academie voor Organisatiecultuur