• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Verdiepingstraining Deep Democracy (level 2/3) oktober 2020
Verdiepingstraining Deep Democracy (level 2/3) oktober 2020
Datum
08-10-2020

Omschrijving

Deep Democracy - besluiten zonder verliezers

Stel dat we aan het begin van een bijeenkomst nu eens niet zouden zeggen: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zoveel mensen, met zoveel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootse dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen in een vergadering? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's?

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt, is niet altijd even effectief. Waardoor we gaan vertragen, zuchten en saboteren. We creëren verliezers. Deep Democracy is een dialoog- en vergadervorm die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. Tegenstemmen worden onderzocht op hun waarde. Zodat iedereen aan boord blijft. Heldere besluiten, geen slappe hap, veel compassie en zónder verliezers.Extra informatie

Deep Democracy – verdiepingstraining - level 2/3

In de tweedaagse verdiepingstraining leer je nog beter werken met groepsdynamiek. Je krijgt krachtige instrumenten in handen om conflicten in groepen in goede banen te leiden. Daarvoor is het belangrijk dat je heel neutraal kunt zijn als facilitator. In deze training werken we daar hard aan. De basis trainen we nog verder in met veel oefeningen en je krijgt verdiepende instrumenten en tools aangereikt. Je wordt echt senang in het faciliteren van elke groep. En je krijgt manieren aangereikt om ook een-op-eengesprekken te voeren met de uitgangspunten van Deep Democracy. Deze training is bedoeld voor facilitators, leiders, teamcoaches die met grote en kleine groepen werken en / of veel bilaterale gesprekken voeren. Wij onderscheiden ons van andere bureaus, doordat we deze verdiepingstraining zo hebben geprogrammeerd dat je echt heel veel oefent en persoonlijke feedback op je facilitatieskills krijgt. Balast hebben we weggelaten. We werken alleen met tools die ook passen bij de setting van organisaties. Onze trainers zijn gecertificeerd in de Lewis methode én zijn uitstekende didactisch trainers. Bij ons geen stroperigheid, maar hoge interactie en uitstekende didactiek. Prijs: € 750,-. Tweedaagse training. Mooie locatie in het midden van het land, inclusief lunch. Tijden 9.30 – 17.00 uur. Instapeis: basistraining Deep Democracy of level 1 Deep Democracy.

Je leert

Herhaling van het besluitvormingsmodel van Deep Democracy.
De vier stappen ‘boven water’ feilloos toepassen.
Werken met de ‘onderstroom’ in groepen.
Een diagnose van rollen (rolemap) van een groep te maken.
De check-in en check-uit volledig neutraal te begeleiden en hierin al groepsrollen te herkennen.
Meer tools om tegenstellingen te bespreken.
Tegenstellingen in bi-laterale gesprekken (let’s talk) te begeleiden.
Verwarrende communicatie in groepen direct te agenderen en op te lossen.
Hoe je je neutraliteit terug krijgt als je die bent kwijt geraakt.
Overgangen te maken om van besluitvorming naar werken met de onderstroom te komen.  Aanmeldlink
https://academievoororganisatiecultuur.nl/opleidingen/deep-democracy-trainingen

Aangemeld door: Marijke Dieleman van Academie voor Organisatiecultuur