• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / VSB-bijeenkomst Foute Besluiten
VSB-bijeenkomst Foute Besluiten
Datum
19-11-2019

Omschrijving

Wim van Hennekeler is de keynote-speaker op de eerstvolgende bijeenkomst van de Vereniging voor Strategie & Bestuur (VSB). In de Maria Christina Kerk in Den Dolder spreekt hij op dinsdag 19 november over foute besluiten.

Wim van Hennekeler begeleidt en adviseert directies, Raden van Bestuur en organisaties over leiderschap en verandering. Hij publiceert regelmatig, recentelijk onder meer over de veranderende rol van de Raad van Bestuur van ondernemingen en over de impact van digitale transformatie op leiderschap, organisatie en veranderprocessen. Hij spreekt over deze onderwerpen ook op seminars en congressen. Van zijn hand verscheen eerder dit jaar het boek “ Foute Besluiten. Oorzaken en Patronen “

Wim heeft zelf ook eindverantwoordelijke leidinggevende rollen vervuld in management consultancy bij PA Consulting Group en Deloitte. Hij geeft momenteel leiding aan Cognizant Consulting in de Benelux en Duitsland.

Vóór hij consultant werd, was Wim eerst werkzaam als researcher bij VPRO Televisie en vervolgens beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij is afgestudeerd als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam.

In adviestrajecten met organisaties legt Wim de nadruk op daadwerkelijk implementeren, niet blijven steken in de fase van het advies. Die adviestrajecten hebben bijvoorbeeld betrekking op gebieden als (digitale) innovatie, technologie of ingrijpende veranderingen. De besluitvormingscultuur van de organisatie vormt daarbij per definitie een richtsnoer. Wim staat bestuurders van organisaties bij als er belangrijke besluiten te nemen zijn, maar ook als er teruggeblikt wordt op een besluit dat slecht heeft uitgepakt. Dan is het zaak daarvan te leren om tot een betere besluitvormingscultuur te komen.Extra informatie

Foute besluiten

Elke dag nemen we talloze besluiten. Sommige besluiten nemen we bewust. Andere gaan meer volgens routine en vaste patronen. Ook leidinggevende teams, bedrijfsdirecties, politici en bestuurders nemen besluiten. Die hebben er voor doorgeleerd, zou je zeggen. Toch nemen deze doorgewinterde professionals en leidinggevenden besluiten die soms slecht of zelfs rampzalig uitpakken. Besluiten van mensen met macht gaan vaak over belangrijke onderwerpen. Als die besluiten fout blijken te zijn, hebben ze dus verstrekkende gevolgen. Hoe kan dit gebeuren? Hoe komt het dat teams van gekwalificeerde mensen toch besluiten nemen waarvan ze zich ook zelf achteraf afvragen: hoe hebben we dit ooit kunnen besluiten? Een groot, geldverslindend project dat mislukt. Een fusie die tot kapitaalvernietiging leidt.  Een faliekant mislukte militaire operatie. Banen die door slecht beleid verloren gaan.  Managementadviseur Wim van Hennekeler neemt u mee langs een aantal voorbeelden van foute besluiten. Vaak blijken bij besluitvormers achterliggende patronen aan het werk die kenmerkend zijn voor het team of de organisatie. Zij hebben hun eigen besluitvormingscultuur ontwikkeld. Elke besluitvormingscultuur heeft zijn eigen valkuilen en ontwikkelpunten. Als je je daar beter bewust van bent, kun je de onderliggende patronen en de risico’s voor foute besluiten herkennen. Zodoende neem je betere besluiten.

Programma

18.30-19.30 uur : Ontvangst deelnemers met soep en broodjes

19.30-19.40 uur : Welkom & introductie spreker door Lammert de Vries, voorzitter VSB

19.40-20.30 uur : Presentatie Wim van Hennekeler

20.30-21.00 uur : Q & A

21.00-22.00 uur : Afsluitende borrel

Locatie

Maria Christina Kerk

Dolderseweg 123

3734 BG Den Dolder

Tel: 030-2292722

Doelgroep             

VSB-leden, gasten en introducees

Deelnamekosten

VSB-leden  : gratis

Niet-leden : € 55,- per persoon

Parkeren     

Eigen parkeerterrein

Annulering         

Afmelden tot 48 uur vóór aanvang is kosteloos. Bij een te late afmelding of “no-show”, zijn wij helaas genoodzaakt om u € 35,- aan administratie-en cateringkosten in rekening te brengen.

Aanmelden

Via: afmkok@gmail.com