• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Waan-Zinnig popup workshop Danielle Braun en Esther van Fenema - De waanzin in duiken!
Waan-Zinnig popup workshop Danielle Braun en Esther van Fenema - De waanzin in duiken!
Datum
16-12-2019

Omschrijving

Da’s gek. Waan-Zinnig. Echt maf, weird, vreemd, belachelijk, anders. Of niet? In deze pop-up workshop duiken we de waanzin in. Waan… is dat Zinnig of Gevaarlijk? Wat is gek en wat is normaal? Wij mensen plaatsen dat graag in hokjes. Oordelen: sommig gedrag is normaal, ander gedrag is gek. Maar wie bepaalt dat eigenlijk? En waarom zou je dat eigenlijk willen doen? In deze workshop stretchen we jouw eigen kijk op gek en normaal to the max. We duiken in organisaties: waarom stellen we gedragscodes, kernwaardes en moraal vast? En we duiken in de samenleving: er is veel te doen over mensen met verward gedrag. We gaan en masse ten onder aan stress en burn-out. Wie is er nu eigenlijk gek; de ‘gestoorden’ of onze samenleving? En jij? Gek of Normaal? En heel praktisch en down to earth: hoe blijf je eigenlijk mentaal op de been? Deze vragen komen aan bod in deze eenmalige pop-up workshop. Stretchend: we verwarren je prettig in jouw oordeel over gek en normaal. En streng en in harde feitenkennis: met grenzen aan vrijheid en de mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema voor een gezond mentaal bestaan. Extra informatie

De workshop

Waan-Zinnig Pop up workshop van dr. Danielle Braun antropoloog en dr. Esther van Fenema psychiater 2] We gaan de diepte in met stevige theoretische inzichten en maken kennis met mooie denkers vanuit antropologie, filosofie en psychiatrie. Natuurlijk Jung en Freud, maar ook huidige denkers als Dirk de Wachter, Gabor Maté, Redfield Jamison. We verkennen het werk van kunstenaars als Dali en Van Gogh met de vraag of gekte tot briljantheid leidt of dat dat een romantische mythe is. Uiteraard reizen we met Danielle met antropologische blik over de wereld naar plekken waar ‘gekken’ juist zeer gewaardeerde magiërs of shamanen zijn. En Esther geeft als psychiater ook de harde facts van hoe dat werkt in ons brein; hoe zit dat ook alweer met dopamine, verward worden, psychoses, angst en depressie.
We zoeken het onderling gesprek op en hopen op persoonlijke en waardevolle ontmoetingen. Met reflectieopdrachten vul je je rugtas in jouw eigen advies -, coach-, leiderschapspraktijk.

Je krijgt de mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema mee met uitleg in je advies-, coachings- leiderschapspraktijk en je eigen leven. En je krijgt gratis het boek Da’s Gek van Danielle Braun. 

Een uitstekende aanvulling op de trainingen antropologie en Deep Democracy, maar ook los te volgen. En vooral: een fijne dag in de hectiek van het leven. In goed gezelschap weer eens ouderwets met elkaar studeren en ontmoeten. Op een prachtige plek in de natuur: wandelproof vooraf, kom vooral wat eerder. Aandacht is het nieuwe Goud.

Voor wie
 

Leiders, bestuurders, veranderaars, consultants, systemisch werkers, managers, trainers, coaches, HR’ers, artsen, Deep Democracy facilitators, psychologen, psychiaters, GGZ’ers, antropologen… die zin hebben in verdieping. Die willen kauwen op theorie en daar in prettige setting met medeprofessionals over willen doordenken en mee willen werken. Meer willen weten over het brein. Die persoonlijke reflectie niet schuwen. Die wel houden van uitdagende meningen. Mensen die hun eigen gek en normaal durven te stretchen én te begrenzen. Gewoon weer eens aandachtig studeren met elkaar in een tijd van online, snelle filmpjes en oneliners. Aandacht en uitwisseling. We hopen op verwondering, uitwisseling, echtheid en lol met elkaar in een informele leersetting. 

Praktisch
 

Midden van het land. Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn. Prachtig wandelgebied vooraf. Open haard. Op 16 december van 12.30 – 17.00 uur met borrel erna.
Opgeven kan hier. 
Kosten zijn € 200,- inclusief btw, mentale Schijf van Vijf van Esther van Fenema en het boek Da’s Gek van Danielle Braun. Alumni leergang Corporate Antropologie: € 150,-. De andere boeken van Danielle en het boek van Esther zijn ter plekke te koop. 

 Aanmeldlink
https://academievoororganisatiecultuur.nl/waan-zinnig-pop-up-workshop-van-dr-danielle-braun-antropoloog-en-dr-esther-van-fenema-psychiater

Aangemeld door: Marijke Dieleman van Academie voor Organisatiecultuur