Home / Agenda / Workshop Effectieve contentstrategie voor je belangrijkste webpagina's.
Workshop Effectieve contentstrategie voor je belangrijkste webpagina's.
Datum
11-12-2018

Omschrijving

Wat zijn de belangrijkste pagina’s op jouw website? Wat zoeken jouw gebruikers daar aan informatie en welke doelen heeft jouw organisatie voor die pagina’s? Waarom staat/hoort die content op die pagina? Hoe bieden we onze gebruikers wat ze nodig hebben? Dat zijn vragen die je wil beantwoorden in deze workshop. De homepage is al lang niet meer de belangrijkste pagina van je website: er zijn over het algemeen vele pagina’s via waar je gebruikers de website betreden.  Het is van belang om een goede strategie te hebben voor de belangrijkste pagina’s op je website zodat jouw gebruikers daar vinden wat ze zoeken en jouw organisatiedoelen worden bereikt. Vind jij het ook belangrijk om een goede strategie en tactiek te bepalen hiervoor? Dan is deze Core Content Model workshop iets voor jou.Extra informatie

 

Wat leer je in deze workshop?
In deze workshop leer je om een goede (content) strategie te bepalen voor de belangrijkste pagina’s op je website. Het Core Content Model is een visueel canvas dat helpt je om daarover na te denken. Het koppelt bedrijfsdoelen met gebruikerstaken. Deze leer je in kaart brengen en vormen de start van je strategie. Je leert kritisch kijken naar de informatie architectuur van je website waarbij je in acht houdt waar je gebruikers vandaan komen, wat ze doen op jouw website en wat hun (gewenste) vervolgpad is. Het ‘dwingt’ je om na te denken over de noodzaak van bepaalde pagina’s en om verder te denken dan je homepage. In deze workshop helpt GriDD je om met je eigen case aan de slag te gaan met dit model.

Na afloop van de workshop:
Ben je in staat om het Core Content Model toe te passen op jouw eigen case
Heb je in kaart gebracht hoe jouw organisatiedoelen en gebruikerstaken aan elkaar raken
Weet je wat het belang is van een strategie voor de ‘core pages’ van je website
Is het duidelijk hoe je gebruik kan maken van het Core Content Model om de strategie te communiceren naar stakeholders

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is geschikt voor iedereen die werkt met (content) van website pagina’s. Dan hebben we het bijvoorbeeld over mensen  een content strategie bepalen voor online activiteiten, ux designers van websites en ook marketeers die pagina’s op een website aanmaken voor specifieke doeleinden. De workshop is zeer geschikt voor individuele deelname. We kunnen ons ook voorstellen dat het waardevol is om met een geheel team dat samenwerkt aan een website, deze workshop te volgen om met elkaar de discussie aan te gaan. Mail ons dan even om de mogelijkheden te bespreken.

Onze ervaring
Deze workshop is regelmatig gegeven met goede resultaten bij onze klanten. Wij hebben jarenlange ervaring met ux trajecten en digitale marketing. Tot onze klanten rekenen wij o.a. Philips Lighting en Universiteit Twente. Het Philips Lighting website redesign project waaraan wij hebben meegewerkt, heeft de 2015 Web Marketing Association Webaward in de categorie: B2B Standard of Excellence gewonnen.

Wij vinden het belangrijk om goed na te denken over waar en waarom bepaalde content deel uit maakt van je digitale activiteiten en gebruikerservaring. Lees bijvoorbeeld deze blogposts over het toepassen van Gestalt principes in ux designhoe je ervoor kan zorgen dat je website toegankelijk is voor alle doelgroepen (waaronder slechtzienden) of hoe je inzicht krijgt in de verwachtingen van je gebruikers.

Praktische informatie
De workshop duurt een dagdeel.
De investering is €349,- per persoon, exclusief BTW en inclusief koffie, thee en wat lekkers.
Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Waar en wanneer?
Als er een trainingsdatum bekend is, wordt dit hier vermeld. 
Geef aan dat je interesse hebt op onze trainingpagina.

Andere data en locatie
Deze training vindt regelmatig plaats. Andere data volgen of  zijn in overleg met deelnemers. Ook is het mogelijk om een training inhouse bij jouw organisatie te organiseren, dus neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze trainingen vinden plaats in Utrecht of Enschede. Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.Aanmeldlink
https://www.gridd.nl/academy/workshop-effectieve-web-content/

Aangemeld door: Nicky Meijer van Gridd