• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Agenda / Zomeracademie: Leiderschap in perspectief
Zomeracademie: Leiderschap in perspectief
Datum
02-09-2019

Omschrijving

Gerard van Vliet en Rens van Loon schreven beiden een boek over leiderschap. Maar vanuit totaal verschillende perspectieven. Wat hebben deze twee perspectieven met elkaar te maken? Dat gaan we verder uitwerken in deze workshop op 2 september.Extra informatie

Gerard van Vliet, directeur NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren), richt zich op de digitale wereld. Hij schreef in 1997! het boek ‘’Digitale diarree’’ over de opkomst van internet en wat dat zou kunnen betekenen. Hij kreeg gelijk. In 2019 verscheen zijn boek ‘’Het succes van digitaal leiderschap; hand- en voetboek voor de digitale transformatie’’. Hij stelt vast dat de impact van de digitale wereld nog nauwelijks tot de boardrooms is doorgedrongen. De gemiddelde commissaris of toezichthouder is boven de 60. En de gemiddelde directie is met andere zaken bezig dan digitale transformatie. Waar moet het digitale leiderschap dan vandaan komen?

Rens van Loon, professor Dialogisch Leiderschap Universiteit Tilburg, schreef het boek ‘’Dialogisch leiderschap; als het ik wijkt.‘’ De boodschap van dit boek is dat zonder dialoog geen goed leiderschap mogelijk is. Dat dialoog onlosmakelijk bij het gedragsrepertoire van bestuurders, leiders en managers hoort. En dat leiderschap zonder volgerschap niet bestaat. Dialogisch Leiderschap gaat ook over hoe we omgaan met de digitale wereld. Over de uitdaging waar we voor staan om onszelf en onze samenleving in goede banen te leiden. Over leiderschap dus.

Tijdens dit boekevent belichten de auteurs vanuit hun eigen perspectief het thema leiderschap en gaan dan met elkaar en de deelnemers in gesprek om te onderzoeken waar dialoog en digitaal elkaar treffen in leiderschap. Het is niet uitgesloten dat er zo contouren voor een heel nieuw boek ontstaan…

Deelname aan de workshop kost € 55,- per deelnemer. Beide boeken ter waarde van €45,- zijn hierbij inbegrepen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je hieronder snel aan.

Dit event is tot stand gekomen in samenwerking met Managementboek.nl en Mediawerf Uitgevers. De workshop maakt deel uit van de Campus Zomeracademie. Tijdens deze Zomeracademie presenteren partners van Campus Landgoed Zonheuvel zichzelf met workshops, lezingen en andere activiteiten. De Zomeracademie duurt van donderdag 29 augustus tot en met woensdag 3 september 2019. Bekijk het Campus Zomeracademie programma en ontdek nog meer interessante bijeenkomsten!

 

Info

Maandag 2 september 2019

09.30 -12.30 uur

Gerard van Vliet & Rens van Loon

 Aanmeldlink
https://campuslandgoedzonheuvel.nl/event/leiderschap-in-perspectief/