Home / Blogs / Arno Boersma / Amerikaanse Toestanden: Een Groots Idee?
Blog

Amerikaanse Toestanden: Een Groots Idee?

Amerikaanse Toestanden: Een Groots Idee?

01 oktober 2013 - Mijn advieswerk in de VS beperkt zich grotendeels tot Washington, DC, een politieke kaasstolp – á la Den Haag - ver verwijderd van het ‘echte’ Amerika. Zeer verfrissend dus om onlangs naar het Westen af te reizen - naar Houston, Texas, land van olie en cowboys - voor een conferentie over kennismanagement. Zelfs mijn Amerikaanse collega’s beschouwen dit als een buitenlandse reis. En aangezien Texanen steevast adverteren met “Everything is bigger in Texas” hoop ik terug te vliegen met een paar grote ideëen.

Door Arno Boersma

De conferentie opent met enig gevoel voor drama: men legt het verband tussen kennismanagement en de bommen bij de marathon van Boston. Want was het niet via crowdsourcing dat de autoriteiten ongelofelijk veel material van mobiele telefoons en bewakingscamera’s hadden ontvangen om zodoende de mogelijke daders snel te identificeren? De burger werd detective, maar niet zonder gevolgen: de snelle online verdachtmaking van onschuldigen, bijvoorbeeld via entertainment website Reddit, gaf crowdsourcing in dit geval een wrange nasmaak.

De toon was gezet, dit was een gewichtig thema! Ik had het op eerdere conferenties ook al gehoord: noem een belangrijke gebeurtenis - het ontploffen van de Space Shuttle Challenger of de aanslagen op 11 September - en het managen van kennis (of het nalaten daarvan) was doorslaggevend. Daar zit wel wat in, al zeg ik het zelf (lees: beroepsdeformatie), zeker met de opkomst van sociale media als geleider van kennisstromen.

Doorgaans worden dit soort conferenties gegijzeld door ICT bedrijven om hun product te promoten, maar gelukkig stond dit keer de mens centraal. Hoe krijg je mensen zo ver hun kennis vast te leggen, te delen, slim toe te passen? Een inspirerend verhaal van neuroloog David Eagleman (boek: “Incognito: The Secret Lives of the Brain”) beschreef het hersendeel waar we geen controle over hebben. Het voorbeeld van geslachtsbepaling van kuikens, hetgeen niet valt op te schrijven maar wel te leren, sprak menigeen tot de verbeelding. Het leren fietsen was wellicht een minder plastisch voorbeeld geweest. En journalist Charles Duhrig (boek: “The Power of Habit”) leerde ons hoe we onze slechte gewoontes kunnen veranderen. Hint: we denken dat het gedrag in kwestie de beloning is, maar de feitelijke beloning is vaak iets anders; daar moeten we ons op richten. De sessies over gamification (oftewel het toepassen van de principes van ‘gaming’ op de werkvloer) sluitten er naadloos op aan.

Het werd wederom bevestigd: kennismanagement is met name verandermanagement, en niets is zo veranderlijk als de – toch al niet zo rationele – mens. Kennis kan stromen, maar men moet wel willen luisteren. Dat laatste wist ik helemaal zeker toen op de laatste dag van mijn bezoek 80.000 leden van de NRA, de Amerikaanse wapenlobby, in Houston aankwamen voor hun jaarlijkse conventie. Dit meerdaagse evenement is inclusief een jongerendag geweid aan het promoten van wapens onder jongeren (het jongste lid is 3 jaar...). Wapenbezit is in 1791 vastgelegd in de grondwet, en daar lijkt voorlopig geen verandertraject aan te kunnen tornen; ook niet na de recente schietpartij op een marinebasis in Washington, om de hoek bij de politieke machthebbers.

Ik vloog terug zonder ‘groot Texaans idee’. Alhoewel: wat als Eagleman en Duhrig volgend jaar de NRA conventie zouden openen? Een groots idee!

Over Arno Boersma
Arno Boersma

Arno Boersma is adviseur op het gebied van kennis- en innovatiemanagement in Washington, DC. Hij schrijft hier over zijn werkervaringen in Amerika.