• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Erwin van de Pol / Je wist 't...
Blog

Je wist 't...

Je wist 't...

01 september 2016 - Ruis belicht de randjes van het adviesvak en gaat over dingen die we wel weten, maar soms niet willen weten. De rubriek verscheen eerder in M&C in 2006/2007.

Door Erwin van de Pol

We hebben het in het openbaar natuurlijk nooit over het wel en wee met opdrachtgevers, dat past niet bij onze professionaliteit en onze beroepscodes.

Goed, op kantoor af en toe je hart luchten, dat helpt wel eens. Over die directeur waarvan het toch wel begon op te vallen dat elke afspraak met hem verkeerd in jouw agenda stond. Collega’s overkwam consequent hetzelfde. Bleek een pathologische leugenaar te zijn. Zijn Raad van Commissarissen liet hem gewoon zitten. Hij had ze dan ook zorgvuldig uitgezocht. Allemaal uitgerangeerde politici van één partij die weinig voor zijn aan lager wal geraakte politici deed. Ze waren daarom blij met een zakcentje.

Daar raken we een probleem dat wellicht kenmerkend is voor onze beroepsgroep. Je leest een bericht in de krant of op LinkedIn en je maag krimpt ineen. Je leest dat meneer X een nieuwe leidinggevende functie heeft in een volgende organisatie. En je weet dat meneer X over een jaartje weer in de krant staat. De kop van het artikel ken je nu al: ‘Angst en wantrouwen onder personeel’. En het artikel in de lokale pers kun je ook al schrijven: ‘Onder het personeel heerst een cultuur van angst en wantrouwen, zo melden diverse betrokkenen binnen en buiten de organisatie. Een groot deel van de werknemers voelt zich geïntimideerd door het gedrag van de directeur. Niemand durft openlijk kritiek te leveren uit angst zijn baan te verliezen. De voorzitter van de RvC reageert verbaasd. Volgens haar is er helemaal geen sprake van een angstcultuur. De voorzitter van de OR geeft hetzelfde signaal: “Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek komt een heel ander beeld naar voren.” Ook de directeur kan zich niet vinden in de kritiek. Hij zegt dat medewerkers met klachten zich altijd bij hem kunnen melden. “Mijn deur staat altijd open”.'

De voorzitters van de RvC en de OR hebben meneer X namelijk zelf geselecteerd. En hebben zitten slapen. Al die dienstverbanden van ruim een jaar op LinkedIn hadden toch op moeten vallen. Natuurlijk weten ze niet wat jij weet. Zij waren niet bij die MT tweedaagse in zijn vorige baan waarbij meneer X een stoel door de ruiten van het conferentiecentrum smeet. En jou er nog net niet achteraan. Wat waren ze daar opgelucht dat ze eindelijk een reden hadden hem te ontslaan. Een paar dagen later verschijnen er weer berichten in de pers: ‘Meneer X werkte een aantal jaren terug als afdelingshoofd bij een gemeente. In 2008 kwam hij daar in opspraak na klachten over intimidatie. Na een onderzoek over zijn functioneren keerde hij niet terug. De vice-voorzitter van de RvC zegt dit niet te hebben geweten. De vice-voorzitter van OR: “Het verbaast me niks, deze signalen krijgen wij al lang.’’ Over de gebeurtenissen bij de gemeente zegt directeur X dat hij in goed overleg is vertrokken.’ Je weet dat het misgaat en dat er mensen beschadigd raken. Maar leg jij de krant neer als je een bericht leest over een nieuwe baan voor een onheilbrengende exopdrachtgever en ga je bellen? 

Over Erwin van de Pol
Erwin van de Pol

Erwin van de Pol van Rijnconsult is, op een intermezzo in het diplomatenklasje en een loopbaan op internationale treinen als afwasser en ligwagenconducteur na, al zijn hele werkzame leven adviseur. Hij schreef honderden artikelen en vier bekroonde essays en is auteur en blogger van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras.