• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Manou van Eerten / Hoe generaties elkaar kunnen helpen
Blog

Hoe generaties elkaar kunnen helpen

Hoe generaties elkaar kunnen helpen

15 augustus 2016 - Manou van Eerten is als zelfstandig coach verbonden aan Het Groei Atelier en richt zich in haar praktijk op vraagstukken bij twintigers en dertigers. Vaak staan zij voor grote dilemma’s, die soms veel stress opleveren. Manou’s eigen Dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar blog verhaalt over de ervaringen uit haar coachingspraktijk.

Door Manou van Eerten

In mei jl. stond er in Elsevier een coververhaal Vrijheid, blijheid, voor altijd? over de huidige generatie dertigers, millennials genoemd. De generatie millennials, ook wel generatie Y of de grenzeloze generatie, is geboren tussen 1982 en 1998 en inmiddels jongvolwassen. Ze zijn gewend om veel te reizen, met tijdelijke flexcontracten te werken en denken dat vraagstukken over kinderen pas hoeven te worden beantwoord wanneer ze eind dertig zijn. Ze naderen echter het einde van hun adolescentie en dat betekent dat ze verantwoordelijkheid moeten gaan nemen en keuzes moeten gaan maken.

Millennials leven in een wereld die zich meer en meer digitaal afspeelt en waarin sociale netwerken een belangrijke rol vervullen. Ze zijn de eersten die online alles weten te vinden en veel gebruik maken van digitale platforms als Airbnb en Uber. Millennials willen voortdurend plezier maken en dat kan stress opleveren, vooral in werkgerelateerde situaties of op momenten dat ze niet goed weten wat ze willen terwijl de omgeving dat wèl lijkt te weten. Waar men vroeger studeerde en een baan zocht die daarbij aansloot, zijn interesse en passie nu leidend.

Ik denk dat oudere generaties millennials kunnen helpen. Met name de zestiger uit de protestgeneratie kan veel betekenen vanuit een soort grootouder-kleinkindrelatie, zo blijkt uit onderzoek van Bontekoning (2007). De zestiger staat op dit moment bovendien voor een vergelijkbaar vraagstuk: hij nadert de pensioenleeftijd, maar wat wil hij? Stoppen of doorwerken, al dan niet in een andere organisatie? Daarbij heeft de zestiger veel ervaring met dertigersvraagstukken en het nemen van beslissingen op het vlak van relaties, kinderen, werk en wonen. De zestiger kan de dertiger vertellen dat hij ook niet wist wat hij deed toen hij dergelijke keuzes maakte en dat succes voor een deel afhangt van het hebben van geluk. Andersom kan de jeugdige energie en kennis van online netwerken van de millennial de zestiger inspireren.

In mijn coachpraktijk zie ik weinig verbinding tussen generaties. Dertigers gaan vooral om met andere dertigers en met hun familie. Binnen een goede familieband wordt de behoefte aan contact met andere generaties soms voldoende vervult. In onze maatschappij geldt echter dat als je geen kinderen hebt, het niet vanzelfsprekend is dat je kinderen ontmoet. En wanneer je geen grootouders hebt, bejaarden louter een journaalitem zijn. Onze smartphones staan spontane gesprekken in het openbaar vervoer in de weg, terwijl juist die toevallige ontmoetingen veel invloed kunnen hebben. Ik merk dat de dertiger van nu zoekend is naar antwoorden. Wie helpt hem? U?!

Over Manou van Eerten
Manou van Eerten

Manou van Eerten is een ervaren loopbaancoach van twintigers en dertigers en toonaangevend expert van het Dertigersdilemma. Ze is regiocoördinator Amsterdam bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, Erkend Coach en Erkend Teamcoach. Haar eigen dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar coachpraktijk The ME Company is actief in zowel Amsterdam, Rotterdam, Utrecht als Eindhoven. Meer informatie over The ME Company, het dertigersdilemma en loopbaancoaching.