• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Manou van Eerten / Hoe vind je kwaliteit in coachland?
Blog

Hoe vind je kwaliteit in coachland?

Hoe vind je kwaliteit in coachland?

19 maart 2020 - Onlangs zond Rambam het programma ‘Heel Holland coacht’ uit. De programmamakers waren benieuwd naar de kwaliteit van al die nieuwe coaches. En ik ook!

Door Manou van Eerten

Gemiste pr-kans of juist niet?

Hoewel ik eerst dacht, ‘wat jammer dat ik hier niet voor gevraagd ben, dat zou toch even mooie PR zijn’, kwam al snel de opluchting dat ik niet voorkwam in het rijtje in beeld gebrachte coaches. Met schaamrood op de kaken heb ik gekeken naar wat zogenoemde collega-coaches presteerden. Of beter gezegd, niet presteerden. Vragen die bij een therapeut of psychiater thuishoren werden rustig aangenomen als coachvraag, bijvoorbeeld over suïcidale gedachten. Of denk aan coaches die meer zelf aan het woord waren dan de klant (en na afloop ook nog een stevige vergoeding durven te vragen). Coaches die hun opleiding nog niet hadden afgerond, maar zich al wel coach durven te noemen (leve de onbeschermde titel). Het ging maar door. En hoewel de bewijsvoering voor deze ‘minder bekwame’ coaches in het programma niet bijzonder dik was, schaamde ik me meer en meer voor mijn beroepsgroep. De aflevering sloot af met één van de Rambam-makers die zich met succes had ingeschreven als coach bij de Kamer van Koophandel. Wat een ramp!

Kwaliteit of schorriemorrie?

Onmiddellijk vroeg ik me af hoe ik als kwalitatief goede coach mij van dit ‘schorriemorrie’ kan onderscheiden?

  1. Ik laat nu nòg duidelijker op mijn website zien dat ik wèl ben ingeschreven bij de landelijke beroepsvereniging als Erkend Coach, dat ik kwaliteitseisen stel aan de coaches van The ME Company en dat wij wèl ons vak bijhouden door aan scholing en intervisie te doen. Ik vind dat een professionele coach een geaccrediteerde (post)HBO-opleiding heeft afgerond. Coachen is een vak, geen hobby.
  2. Ik licht coachklanten voor over hoe ze het kaf van het koren kunnen scheiden. Maar ook hoe ikzelf omga met het grijze gebied tussen coaching en therapie. Coaching is praktischer, ik werk met tussentijdse opdrachten, ik zie een klant veel minder en ga minder op zoek naar – gechargeerd gezegd – de oorzaken uit je jeugd voor een probleem. Bovendien brand ik me niet aan angststoornissen of andere diagnoses. De diagnose burn-out hoort bijvoorbeeld niet bij mij thuis. Het voorkomen van een burn-out of traject erna kan weer wel.
  3. Ik coach door altijd één stap achter de klant te lopen, coaching from one step behind. Dat betekent dat de klant zelf de expert van zijn leven is en niet ik. Ik weet niet wat de beste oplossing is voor zijn probleem. Mijn eigen oplossingen doen er niet toe, die werken voor mij. Ik praat dan ook liever niet over mezelf en mijn ervaringen. Hooguit als het de klant helpt in het vinden van een oplossing en de veiligheid vergroot. Ik denk wel mee, ik spiegel, confronteer, stel vragen, ik luister op mijn allerbest. Ik wil daarom geen adviezen geven, hooguit suggesties op aanvraag.

Maar naast deze kwaliteitseisen is het allerbelangrijkste een authentieke nieuwsgierigheid naar de ander. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind de levens van anderen zo bijzonder interessant! Door van elke klant een beetje te houden kan ik het positieve bij de ander zien en waarderen. De goede intenties naar voren halen. Dat is goud in een traject. De kritische stem van degene kan dan milder worden en er ontstaat zelfcompassie. Zalig om daar getuige van te mogen zijn!

En het grootste voordeel voor mezelf…

Het voordeel van deze Rambam-aflevering is dat ik met hernieuwd zelfvertrouwen mijn coachklanten tegemoet treedt. Wanneer ik nu gedachten krijg als ‘doe ik het wel goed genoeg, kan ik dit wel, had ik het beter kunnen doen? Dan denk ik nu: jazeker! Ik ben na acht jaar coachen, het begeleiden van ruim 500 millennials en het bijhouden van mijn vak goed genoeg!’ Ik durf me nu een echt goede coach te noemen!

Bovendien ben ik een enthousiaste ondernemer. Ik vind het heerlijk om te coachen en om te ondernemen! De ideale combinatie in dit domein.

 

Over Manou van Eerten
Manou van Eerten

Manou van Eerten is een ervaren loopbaancoach van twintigers en dertigers en toonaangevend expert van het Dertigersdilemma. Ze is regiocoördinator Amsterdam bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, Erkend Coach en Erkend Teamcoach. Haar eigen dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar coachpraktijk The ME Company is actief in zowel Amsterdam, Rotterdam, Utrecht als Eindhoven. Meer informatie over The ME Company, het dertigersdilemma en loopbaancoaching.