• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Manou van Eerten / Kiezen voor twijfel of zekerheid?
Blog

Kiezen voor twijfel of zekerheid?

Kiezen voor twijfel of zekerheid?

15 december 2017 - Manou van Eerten werkt vanuit The ME Company en richt zich in haar coachpraktijk op vraagstukken bij twintigers en dertigers. Vaak staan zij voor grote dilemma’s, die soms veel stress opleveren. Manou’s eigen Dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar blog verhaalt over de ervaringen uit haar coachingspraktijk.

Door Manou van Eerten

Wanneer een dertiger voor een kennismaking in mijn coachpraktijk komt, vraag ik vaak wat diegene met een coachtraject wil bereiken. Dat is een moeilijke vraag, maar het helpt om die gedurende een gesprek meerdere malen te stellen. Op die manier krijgen de dertiger en ik helder of we het hebben over de dingen waar we het over zouden moeten hebben.

Een eerste antwoord die ik vaak krijg is of ik de dertiger wil helpen met het uitzoeken wat diens talenten zijn, diens sterke en zwakke kanten of diens passie. Wanneer ik daarop doorvraag blijkt dat de meeste hoogopgeleide dertigers daar wel een antwoord op hebben; ze hebben allemaal genoeg testen, assessments en trainingen gedaan.

Wat wil je

De vraag die erachter schuilgaat, de vraag achter de vraag, is of ik hen kan helpen ontdekken wat ze echt willen in hun loopbaan. Vaak betekent dat dat er twijfel is of ze een keuze kunnen maken die van hen vraagt om zekerheden los te laten. Ik vraag welke opties ze overwegen. Iemand noemt dan een optie voor een vervolgstap, en vervolgt vaak met een ‘maar’ waarom dit niet kan en wat de bezwaren zijn: ik heb nu een vast contract en die moet ik dan inruilen voor een baan met een tijdelijk contract, als ik ontslag neem verlies ik mijn behoud op een uitkering, als ik een cv-gat heb neemt geen werkgever me straks meer aan. Kortom, er worden allerlei praktische en materiële belemmeringen genoemd waarom iemand zijn hart niet volgt en is gaan doen wat hij of zij leuk vindt.

Adviezen

Een logische vraag is van wie die bezwaren zijn, twijfel is er niet voor niets. Zijn de bezwaren van jezelf of door anderen ingegeven? Vaak is het laatste het geval. Naar wie wil je dan luisteren? Naar de goedbedoelde adviezen van bijvoorbeeld je partner, je ouders of naar jezelf. Dat laatste kost nogal wat, want dan moet je (1) gaan stoppen met de dingen doen die je niet leuk vindt en (2) dingen gaan doen waar je energie van krijgt.

De stap zetten

Hierachter gaat de werkelijke coachvraag schuil: hoe komt het dat je niet doet wat je leuk vindt terwijl je wel weet wat je leuk vindt? Beide stappen zijn natuurlijk reuzespannend om te doen en vragen veel lef en daadkracht. Zo was mijn bezwaar om zelfstandig ondernemer te worden dat ik dan geen pensioenopbouw zou hebben of goed verzekerd zou zijn. Deze argumenten zorgden ervoor dat ik in loondienst bleef in een baan die ik niet leuk vond. Nu ik de stap wel gemaakt heb, is het de beste keuze die ik ooit in mijn carrière gemaakt heb. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik het heb aangedurfd. En dat is de sleutel; je passie ‘ontdek’ je niet, je moet het gewoon DOEN.

 

Over Manou van Eerten
Manou van Eerten

Manou van Eerten is een ervaren loopbaancoach van twintigers en dertigers en toonaangevend expert van het Dertigersdilemma. Ze is regiocoördinator Amsterdam bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, Erkend Coach en Erkend Teamcoach. Haar eigen dertigersdilemma leverde haar het zelfstandig ondernemerschap op. Haar coachpraktijk The ME Company is actief in zowel Amsterdam, Rotterdam, Utrecht als Eindhoven. Meer informatie over The ME Company, het dertigersdilemma en loopbaancoaching.