Home / Blogs / Mieke van Ginkel-van Maren / Hoe krijg je een ongemotiveerde afdeling weer op de rit?
Blog

Hoe krijg je een ongemotiveerde afdeling weer op de rit?

Hoe krijg je een ongemotiveerde afdeling weer op de rit?

08 februari 2018 - Herken je de situatie dat het niet lekker loopt in je organisatie maar je niet zo goed weet waar dat aan ligt? Of dat er sprake is van een slechte sfeer en het je niet lukt om die op een goede manier bespreekbaar te maken? In die situaties spelen er zaken in de onderstroom waarvoor een oplossing zeker mogelijk is.

Door Mieke van Ginkel-van Maren

Elke organisatie kent twee stromen: de bovenstroom en de onderstroom. De bovenstroom is de formele organisatie die gaat over de interne aansturing en de bedrijfsvoering van de organisatie. Hierbij komen regels, procedures, werkverdeling, prestatiecontracten, rapportagelijnen en financiën aan de orde. Maar er is ook een onderstroom met onderwerpen die niet direct waarneembaar zijn, zoals gedoe op de werkvloer, gesprekken en rituelen. De onderstroom is belangrijk want daar ontstaan vaak ideeën, innovatie en vernieuwing en er is veel informatie te vinden over wat werkt en wat niet.

Het is positief wanneer management en organisatie signaleren wanneer de onderstroom de boventoon gaat voeren en het lef heeft om naar zichzelf en de eigen werkwijze te kijken. Dat geldt voor de mensen die het uitvoerend werk doen, maar juist ook voor de leidinggevende en de directeur.

Een voorbeeld

De afdeling automatisering van een organisatie kent een hoge doorstroom van personeel. Steeds weer moeten er nieuwe mensen worden ingewerkt. Er ontstaat weerstand tegen alle veranderingen bij diegenen die er het langste werken. Die weerstand wordt niet direct uitgesproken, maar vertaalt zich in oncollegiaal gedrag waardoor de sfeer verslechtert.

De medewerkers raken gedemotiveerd en het werk heeft eronder te lijden. Ook het ziekteverzuim vertoont een stijgende lijn. Hoe doorbreek je deze situatie als manager? Vaak speelt de situatie al wat langer waardoor je er als manager niet goed grip meer op krijgt. Het kan dan goed zijn om er eens een buitenstaander bij te halen.

Een oplossing

De afdeling automatisering krijgt ondersteuning van een organisatiecoach die kijkt naar hoe de mensen met elkaar omgaan. Het gaat dan niet om goed of fout, maar hoe doen we het hier. Welk spel spelen we met elkaar en helpt dit spel om te komen tot het gewenste resultaat? En wat kunnen we anders doen om ons doel te bereiken?

Via gesprekken met de mensen in de organisatie en het serieus nemen van signalen werkt de onderstroom als katalysator. Nieuwe inzichten laten zich vertalen in persoonlijk leiderschap en proactief handelen waardoor er zichtbaar ander gedrag ontstaat in de bovenstroom. De organisatie leert op die manier anders met elkaar en met veranderingen om te gaan wat de sfeer op de afdeling automatisering ten goede komt.

Ook als manager krijg je meer zicht op de patronen die er spelen en hoe je die kunt doorbreken. Zodat je het de volgende keer sneller kunt herkennen en tijdig in kunt grijpen.

Zijn er vragen over wat er bij jouw organisatie in de onderstroom speelt, zorg dan dat jij daar goed antwoord op kan geven. Wil je hier hulp bij, dan help ik je graag. Door mijn kennis en ervaring als HR manager en organisatiecoach wijs ik je de weg zodat jij vaart kunt zetten achter nieuwe ontwikkelingen.

Neem gerust contact met mij op. Mail naar info@step2advice.nl of bel mij op 06-22797973.

 

Over Mieke van Ginkel-van Maren
Mieke van Ginkel-van Maren

Als eigenaar/organisatiecoach van Step2advice is het mijn missie om mensen beter te laten worden in hun werk, sterker door ontwikkeling van hun talenten en krachtiger door coaching. Ik kijk naar de organisatie als samenhangend geheel en weet de harde kant (business perspectief, primair proces) en zachte kant (cultuur, mensen) te verbinden.

Door mijn ondersteuning lukt het management en organisatie om veranderingen voor hen te laten werken en effectief om te gaan met gedoe op de werkvloer. Ik ken de wereld van de logistiek en overheid van binnenuit en werk graag samen met directie en managers binnen deze gebieden.

www.step2advice.nl