• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Rob Wagenaar / 200 meningen en toch resultaat
Blog

200 meningen en toch resultaat

200 meningen en toch resultaat

07 januari 2016 - Het komt regelmatig voor: je adviseert niet één client, maar een diversiteit van partijen die rond een thema iets samen willen. Hoe lukt het om er uit te komen? Een analyse op afstand, want ik zat er niet bij, bij die 200 landen!

Door Rob Wagenaar

Als consultant ben je vaak betrokken bij wat ‘nieuw’ en ‘riskant’ is. Dat is natuurlijk prima - het is ons werk-, maar het leidt er ook toe dat opdrachten regelmatig van karakter veranderen. Nieuw en riskant worden door de tijd bepaald en zijn daardoor relatief en variabel. De laatste jaren worden we veel betrokken bij groepen van stakeholders en gelijkwaardige partijen, die samen een oplossing willen. Het vereist bepaalde voorwaarden, een paar handigheden, bescheidenheid én leiderschap om zoiets tot een goed resultaat te brengen. De voornaamste weetjes voor diegenen die daarmee te maken krijgen op een rij:

Breed gevoelde urgentie

Het fameuze ‘burning platform’ hoeft niet echt onder de voeten te branden, maar een diep gevoelde noodzaak om eruit te komen op basis van de urgenties rondom het thema is essentieel. Waarom zou je anders water bij de wijn willen doen, als partij?

Het is al eens geprobeerd en mislukt

Partijen steken hun nek uit; status speelt een rol. Weten dat het al geprobeerd is en dat we dus te maken hebben met een lastig probleem, helpt om echt te willen inzetten: ‘Kijk eens, mede dankzij ons is het nu wél gelukt.’

Hogere machten keuren het goed

De truc van het Franse voorzitterschap was deze keer om de regeringschefs bij de start hun zegen en wensen te laten geven. Zo kon men met een gerust gevoel de onderhandelingsslag ingaan. Aan het eind was tevens de minister aanwezig om schouderklopjes uit te delen: prima!

Erken en regisseer het onvermijdelijke ritme van werkconferenties 

Iedereen die werkconferenties ontwikkelt, leidt of bijwoont, kent de emotionele opbouw van zulke sessies. Parallel aan de verwachtingen van deelnemers en de tijd ontwikkelen zich ups en downs, crises en euforische momenten. Een conferentie zonder crisis is niet goed, maar aan het eind moet iedereen vol positieve energie naar huis gaan. In Parijs was er somberheid vlak voor het eind. Een extra nacht was nodig, maar op zaterdag kon dan toch de victorie worden gekraaid.

Ontwikkel een strak programma, maar ga er soepel mee om

Ik heb geleerd dat groepen een gedetailleerd programma nodig hebben. De schijnzekerheid die dat geeft, verschaft houvast, waardoor partijen zich mentaal kunnen voorbereiden. Iedereen weet wel dat de praktijk haar eigen momenta kent, en accepteert dat de conferentieleiding daarin meebeweegt en zonodig het programma aanpast.

Leiderschap, toch ook

​Voor Parijs en ook voor veel andere groepsbesluitvorming geldt, dat het leiderschap gerespecteerd werd. Hard werken gedurende de voorbereiding, volledige inzet op een goed resultaat en ook af en toe zelf het voortouw nemen, dat zijn voorwaarden die er toe doen. En vervolgens het mooie resultaat delen. Want succes heeft vele vaders!

Over Rob Wagenaar
Rob Wagenaar

Rob Wagenaar, oprichter van WagenaarHoes, werkt 40+ jaar als organisatieadviseur. Hij is expert in leiderschaps-, cultuurontwikkeling en organisatievernieuwing en treedt op als 'trusted advisor' bij lastige vragen. Daarnaast coacht hij professionals/leiders en is strateeg voor professional service firms (PSF’s)                   

rob.wagenaar@wagenaarhoes.nl