• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Rob Wagenaar / Afgeschreven?! Geef je beroepsleven een nieuwe wending
Blog

Afgeschreven?! Geef je beroepsleven een nieuwe wending

Afgeschreven?! Geef je beroepsleven een nieuwe wending

10 maart 2014 - Bij duizenden gaan ze eruit, de bankiers, verzekeraars en andere goede professionals. Persoonlijke drama's vaak, maar veelal ook een noodzakelijke wake-up call.

Door Rob Wagenaar

De ontslaggolf is nog niet zo heftig geweest. De meest getroffen sector - die van de grote financieel-administratieve bureaucratieën - is lang buiten schot gebleven. Maar nu het zover is, staan velen toch perplex van het onheil dat hen overkomt. Vooral bij de banken was life time employment in een bijna Japanse traditie een feitelijkheid. Je ging als jonge jurist werken bij ‘de Bank’, daar maakte je carrière en je bleef er je hele leven in functie. Zo werd je een echte bankman of bankvrouw, als ware het je identiteit in het leven. In dit beeld is het een ramp als deze levenslijn afbreekt, zeker wanneer je zo rond de vijftig bent. Weg toekomst, weg identiteit. Nog door moeten tot je 67ste, maar hoe dan? 

"We gaan iets nieuws doen”

Eigenlijk zou het moeten zijn: ”We moeten iets nieuws gaan doen”. De Nederlandse arbeidsmarkt wordt overspoeld met hooggeschoolde, relatief jonge professionals en managers, die niet meer in hun oude vak kunnen functioneren. Het is er niet meer. Als er niets gebeurt, dan zal deze vloedgolf aan potentieel talent in een soort diaspora geraken, men zal zijn of haar weg moeten vinden en vaak onder het eigen niveau ergens aan de slag gaan. Je moet toch wat? In feite worden we dan met zijn allen in Nederland geconfronteerd met het gebrek aan inzetbaarheid (employability) dat grote groepen hooggeschoolden in onze samenleving kenmerkt. Men wordt goed opgeleid en ook in de baan verder bijgeschoold. Maar zo rond de 35, 40 is dat gebeurd. De rest van je arbeidzame leven moet je het daar maar mee doen. En dus werk je vlijtig aan je gebrek aan inzetbaarheid, want alleen op je huidige stek floreer je. En oh wee als je je baan verliest, want dan is er een groot probleem. Dan moet je iets nieuws gaan doen.

Het kan dus anders

Ik ben al jaren een groot voorstander van ‘blijvend leren’. En dat we dat verder moeten brengen dan slechts een intentie of een 'goede gedachte'. Voor consultants is dat voor de hand liggend, want niet meer leren betekent automatisch na enkele jaren niet meer functioneren. De markt is genadeloos. Voor velen werkt die terugkoppeling echter veel minder direct. En dus moet het management van organisaties en de HR-afdeling zo’n beleid expliciet omarmen en daar iets op organiseren. Houdt iedereen ‘fit’, multi-inzetbaar en ‘survival’-klaar, dat zou het motto moeten zijn. Geheel volgens de principes van Darwin zullen alleen diegenen die zich blijven aanpassen aan de bak blijven. En dus laat je niet alleen je jonge potentials een mooi traject lopen, maar geef je ouderen eenzelfde impuls. Een ‘senior potential ontwikkelingstraject’ zal 40’ers en 50’ers, in de kracht van hun leven, laten ontdekken hoe het tweede deel van hun carrière - ook - ingevuld kan worden. Een traject dat geweldig toepasbaar is voor professionals die in zak en as zitten voor een naderend onheil. Want mensen zijn tot veel in staat, als ze maar gemotiveerd zijn en tot verandering bereid. Hoezo uitgeteld en afgeschreven? Velen zullen over een jaar of vijf erg dankbaar zijn voor dit drama in hun leven!

Over Rob Wagenaar
Rob Wagenaar

Rob Wagenaar, oprichter van WagenaarHoes, werkt 40+ jaar als organisatieadviseur. Hij is expert in leiderschaps-, cultuurontwikkeling en organisatievernieuwing en treedt op als 'trusted advisor' bij lastige vragen. Daarnaast coacht hij professionals/leiders en is strateeg voor professional service firms (PSF’s)                   

rob.wagenaar@wagenaarhoes.nl