• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Rob Wagenaar / Anders!
Blog

Anders!

Anders!

17 december 2015 - Hoewel adviseurs veranderingen bij cliënten aan de lopende band aanbevelen en implementeren, blijken veel adviseurs zélf juist conservatief. Echter, ook voor hen geldt: vernieuwingen zijn niet alleen nuttig, maar ook nodig. Het oude adagium luidt immers: wat je niet met jezelf kunt, kun je ook niet met een cliënt.

Door Rob Wagenaar

Het zal mijn collega's maar al te bekend in de oren klinken. Een nieuwe opdracht valt binnen een bekende categorie, en je zet de gebruikelijke methode en technieken in: proven technology. Waarom zou je het anders doen? Hetzelfde geldt voor je kijk op leiderschap en organisatieontwikkeling. Deze is ook al weer vele jaren oud en verankerd in je werkwijze. Maar cliënten willen de nieuwste visies volgen en hoewel je het goed begrijpt, zet je toch weer die oude aanpak in. Dit jaar had ik zelf zo'n cliënt die het helemaal anders wilde. Of ik mee wilde doen. Flexibel als je claimt te zijn -ja toch?- probeerde ik mee te bewegen. 

 

Een witte aanpak

Een impressie van opdracht en aanpak: De cliënt wilde zijn organisatie -onderdeel van een multinational in de chemie- op veel fronten een impuls geven. Een impuls die een tijdje lang zijn werk zou doen. Inzetten op waarden en een focus op thema’s zoals prestatieverhoging en externe gerichtheid. Een mooie open opgave. De impuls moest doorwerken in het gedrag van mensen. De projectleiding ging naar de HRM-partner en ik werd als adviseur aan het team toegevoegd. De opdracht luidde nadrukkelijk: dit is geen programma, we gaan niets voorschrijven, we initieren en stimuleren vanuit breder kaders. We geven de randen van het speelveld aan, formuleren stippen op de horizon en verzinnen af en toe een interventie. Een mooie en eigentijdse benadering met veel ruimte voor eigen invulling van management en medewerkers. In termen van de theorie van Léon de Caluwé: een witte aanpak.

 

Ongemakkelijk

Hoe ga je daar als adviseur mee om? Ongemakkelijk, maar voortdurend overwegend en nadenkend. Een opdracht zonder vooropgezet plan en zonder heldere, vooraf bepaalde bijdrage van de adviseur. Wel een visie, een richting en wat 'verfstreken'. In een gebied waarin ik veel ervaring heb -organisatieontwikkeling met een grote gedragscomponent- voelde ik mij regelmatig als een kat in een vreemd pakhuis, en wilde ik gaan inkleuren volgens de vertrouwde patronen. Ik ben me daarentegen gaan richten op de projectleider: jong, ambitieus en goed opgeleid als changeagent. Met hem heb ik een reis gemaakt. Schakelend van adviseren naar voordoen en van spiegelen naar coachen. Er was af en toe irritatie, van beide zijden want ook voor de projectleider was het niet makkelijk.

Wat heeft het opgeleverd? In het najaar was er een ijkpunt in de vorm van een grote sessie. De directeur memoreerde dat het wel zichtbaar was dat we het af en toe niet eens waren. Maar de internationale groep 'voortrekkers' vertrok vol energie. De opdrachtgever was tevreden. Iederéén was tevreden.

Over Rob Wagenaar
Rob Wagenaar

Rob Wagenaar, oprichter van WagenaarHoes, werkt 40+ jaar als organisatieadviseur. Hij is expert in leiderschaps-, cultuurontwikkeling en organisatievernieuwing en treedt op als 'trusted advisor' bij lastige vragen. Daarnaast coacht hij professionals/leiders en is strateeg voor professional service firms (PSF’s)                   

rob.wagenaar@wagenaarhoes.nl