• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Rob Wagenaar / Weet u wat een goede organisatie is?
Blog

Weet u wat een goede organisatie is?

Weet u wat een goede organisatie is?

20 april 2016 - Wordt organisatieadvies ooit een wetenschap? Het is een vraag die bij menigeen speelt. Veel veronderstelde zekerheden worden binnen de kortste keren weer herzien vanwege nieuwe inzichten. Zo ook de karakteristieken van een 'goede' organisatie. Ikzelf ben hierover onlangs wéér van mening veranderd tijdens een gesprek met een collega. Frustrerend? Nee, juist niet. Ik vind het bovenal fascinerend. Dan maar geen wetenschap!

Door Rob Wagenaar

Het is een bekende vraag tijdens een seminar of workshop: teken eens een organisatie. De overgrote meerderheid tekent het bekende 'harkje', de baas bovenin, staven horizontaal, lijnafdelingen verticaal en de uitvoerenden aan de basis. Een enkeling komt met een cirkel of andere grafische vorm. Bijna niemand merkt op dat je een organisatie niet kunt vangen in een tekening, en dat het slechts een povere modelweergave is. We zijn allemaal behoorlijk beïnvloed door onze opleiding en de boeken die definiëren wat een organisatie is.

Té stabiel

Een goede organisatie heeft structuur, functies, taken en verantwoordelijkheden, samenwerkingsverbanden, informatiestromen en allerlei andere systemen die ervoor zorgen dat zaken soepel verlopen. Bovendien zitten de juiste mensen op de juiste functies, en zijn er adequate besturings- en beheersingsmechanismen. Ik ga hier zeker niet ontkennen dat dit onzin is. Maar het is allemaal erg intern gericht. Het syteem is strak afgebakend, en wordt daarmee als het ware té stabiel. 

Geen productie zonder behoefte

Organisaties hebben onderdelen die meer naar buiten gericht zijn, zoals public relations, marketing en customer service. Maar volgens mij heeft een goede organisatie nog meer. Enige tijd geleden vertelde een jonge ondernemer mij, dat je tegenwoordig niks meer maakt waarvan je niet zeker weet of er behoefte aan is. Heb je een goed idee, dan ga je eerst de maatschappij in op zoek naar enthousiasme. Vervolgens verbeter je het idee in overleg met aanhangers, en pas dan ga je nadenken over eventuele productie. Ook daarna blijf je in gesprek met cliënten om het idee verder te fine-tunen. De voormalige slogan van Philips 'Let’s make it better',  was zijn tijd ver vooruit. 

Met iedereen verbonden

Een goede organisatie gaat echter nog verder. De goede organisatie van nu streeft naar een permanente verbinding met allerlei soorten relevante groepen in haar omgeving. Verbonden zijn en in gesprek blijven zijn onmisbaar voor de moderne organisatie. Wat binnen een trendy ‘community’ begon, is in rap tempo uitgegroeid tot een standaard waar je niet onderuit komt. Of het nu om je klanten gaat, om je toeleveranciers, om de vestigingsgemeente, om collega’s, om concurrenten, om je alumni of om duurzaamheid en MVO, je hoort er onderdeel van uit te maken, verbindingen te zoeken, de relatie 'water te blijven geven'. Het is je license to operate. Het houdt je lerend en levend en relevant voor je omgeving.

Dan maar wat minder strak intern gestructureerd zou ik zeggen. En laat die buitenwereld maar binnenkomen, met al haar verscheidenheid en rijkdom. 'Never a dull moment.' Maar dat moet je dan wel een beetje managen, met wat structuur natuurlijk.

Geïnspireerd door community consultant Kirsten Wagenaar van Waves & Wires.

 

Over Rob Wagenaar
Rob Wagenaar

Rob Wagenaar, oprichter van WagenaarHoes, werkt 40+ jaar als organisatieadviseur. Hij is expert in leiderschaps-, cultuurontwikkeling en organisatievernieuwing en treedt op als 'trusted advisor' bij lastige vragen. Daarnaast coacht hij professionals/leiders en is strateeg voor professional service firms (PSF’s)                   

rob.wagenaar@wagenaarhoes.nl