• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Blogs / Sani Kiljan / Blijf vooral lekker zelf nadenken
Blog

Blijf vooral lekker zelf nadenken

Blijf vooral lekker zelf nadenken

31 januari 2019 - “Succesvolle ondernemers nemen risico” kopte een artikel laatst, dat toevallig mijn ogen passeerde in een verveeld uur op de bank met mijn telefoon in mijn handen. Eén of ander onderzoeksteam was druk bezig geweest en had maandenlang gewerkt naar deze conclusie. Ah, zo simpel ligt het dus. dacht ik, om succesvol te worden met mijn onderneming moet ik gewoon veel risico nemen en dan komt de rest vanzelf. Nee natuurlijk niet, wat dit onderzoek vergat te doen is de onsuccesvolle ondernemers meenemen. Ook zij nemen natuurlijk risico, het pakt alleen iets anders uit voor hen. Conclusie van het onderzoek? Niets waard in de echte wereld dus, weggegooid geld en weggegooide uren.

Door Sani Kiljan

Wie al een tijdje meedraait in het werkende leven heeft vast wel eens een bedrijfstraining gevolgd, met een beetje pech heb je er zelfs meerdere gevolgd. Inherent aan het volgen van een bedrijfstraining is het door een net iets te enthousiaste trainer doodgegooid worden met de laatste hippe managementmodellen à la transformationeel leiderschap, situationeel leiderschap, inspirerend leiderschap en voor de veteranen natuurlijk de beruchte roos van Leary die je ongetwijfeld al tientallen keren voorbij hebt zien komen. Je moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van de laatste kennis in dit vakgebied is de vaak gehoorde boodschap.

Nieuwe theorieën zijn niet beter, oude wel. Het lindy-effect is hier toepasbaar. Oftewel mortality rates decreases withtime, dit is een regel die je kunt toepassen op vele niet levende dingen. Wanneer een boek al 500 jaar gelezen en gedrukt wordt kan ik er vanuit gaan dat dit boek nog eens 500 jaar gelezen en gedrukt wordt. Precies tegenovergesteld als bij ons mensen dus en andere levende dingen. Hoeveel wetenschappelijke papers die vorig jaar zijn gepubliceerd met nieuwe kennis zijn nu al in de vergetelheid geraakt? In tegenstelling tot de onderzoeken die 200 jaar geleden het levenslicht zagen en die 100 jaar geleden nog steeds relevant waren. Daarvan is de waarschijnlijkheid een stuk hoger dat ze vandaag de dag nog steeds relevant zijn.

Had Alexander de Grote hippe nieuwe leiderschapsmodellen nodig? Nee. Was de kennis al bekend? Ja. Waarom was hij populair? Hij ging voorop in de strijd, bezocht iedere gewonde persoonlijk na de slag en liet hen (met veel overdrijving) vertellen over de wonden die ze hadden opgelopen en hij liet in het eerste jaar van zijn campagne de pasgetrouwde soldaten terug naar huis keren om de winter door te brengen met hun geliefden. Inspirerend leiderschap zouden we dat vandaag de dag noemen als we het in een theorie zouden moeten plaatsen.

Blijf vooral kritisch en zelf nadenken wanneer je dit soort modellen (ongevraagd) tot je krijgt. Klopt datgene wat je in de praktijk ziet niet met de theorie? Dan klopt de theorie niet en niet andersom. In theorie zijn theorie en praktijk hetzelfde, in de praktijk werkt dat net even anders. De praktijk is complex en modellen zijn per definitie een versimpeling van deze praktijk. Een gegeneraliseerde versimpeling die lang niet altijd op jouw situatie toepasbaar is.

Daarom stel ik altijd de nodige vraagtekens bij zij die menen problematieken op de werkvloer te kunnen oplossen door de manager of teamleider meer kennis over deze modellen en theorieën te geven. Wil je bepaalde aspecten in jouw manier van leidinggeven verbeteren of anders aanpakken? Ga dan niet naar een bedrijfstraining waar klassikaal leiderschapsstijlen en andere theorieën worden besproken. De kans is groter dat je in slaapt valt dan dat je er iets uithaalt. Zijn modellen en theorieën per definitie onzin? Nee, maar kijk naar je eigen situatie en wat daarin voor jou toepasbaar is. Blijf zelf nadenken.

Als je een training gaat volgen kies dan een bureau en trainer die werken vanuit jouw situatie, het liefst 1-op-1. Je zal zien dat je daar veel meer uithaalt wanneer iemand serieus naar jouw situatie kijkt. Aan het einde van zo’n training heb je dan vaak praktische tools waar je meteen aan de slag mee kunt. Ook nog eens een stuk minder saai dan al die modellen en theorieën.

 

Over Sani Kiljan
Sani Kiljan

Sani Kiljan is mede-oprichter van Supertrainer. 1-op-1 trainingen afgestemd op jouw behoeften op het gebied van leiderschap, coaching en communicatie. Bij ons geen saaie managementmodellen, maar een praktische training aangepast op jouw situatie. Meer uit je teams halen? Neem dan even contact met mij op.

http://www.supertrainer.nl/