• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Bureaus / Academy for Information and Management
Bureau , Opleider

Academy for Information and Management

Academy for Information and Management

De Academy for Information & Management (AI&M) is een spin-off van de Universiteit van Amsterdam met ca. 30 jaar ervaring in leertrajecten op het gebied van (informatie- en ICT-) management en complexe vraagstukken van de informatiemaatschappij. AI&M richt zich in het bijzonder op het strategische en tactische niveau. 

De klanten van AI&M zijn deelnemers uit (semi-)grote bedrijven en overheidsorganisaties. AI&M is een netwerkorganisatie van ca. 200 docenten en onderzoekers en een veelvoud aan alumni. Prof. Rik Maes is stichter en academisch directeur van AI&M.

De opleidingen van AI&M variëren van een langdurig M.Sc. programma, Managing Information & Sustainable Change (MISC), tot gerichte korte master classes en programma’s voor young professionals. Hiernaast organiseert AI&M leertafels en onderzoek in samenwerking met diverse kennisintensieve organisaties en academische instellingen. 

Het motto van AI&M weerspiegelt haar basisfilosofie: “Taking learners seriously.” Alle programma’s zijn gericht op effectieve en duurzame verandering voor deelnemers en hun organisaties. Hiertoe combineert AI&M op unieke wijze haar design benadering, het leren van uiteenlopende disciplines en het samengaan van professionele en persoonlijke ontwikkeling.


Contactinformatie
Nieuwe Prinsengracht 39
1018 EG  Amsterdam
Telefoon: 31(0)20 625 1835
E-mail: info@ienm.nl
Website: www.ienm.nl
Medewerkers
Vacatures