• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Kennisbank / Cases / Interview Mark Hofland: Technologie = business
Kennisbank

Interview Mark Hofland: Technologie = business

Interview Mark Hofland: Technologie = business

13 september 2017 - In 2016 kwam hij aan het roer te staan van de Nederlandse adviestak van Capgemini, die organisaties helpt om de ‘digitale transformatie’ te realiseren. Hofland benadrukt dat de factor mens bepalend is voor de snelheid waarmee technologische innovaties tot wasdom komen. Opvallend is dat de combinatie van mens en technologie ook de rode draad vormt in de loopbaan van Hofland zelf.

Dit is een preview van het interview. Lees de volledige tekst in M&C nummer 3 of download het artikel onderaan de pagina.

 

Nadat Hofland mij bij de receptie heeft opgehaald stappen we in de lift, alwaar hij tussen de eerste en vierde verdieping in vlekkeloos Engels nog even zaken doet met een collega van Indiase komaf. ‘Capgemini heeft momenteel ruim 98.000 Indiase medewerkers en dit aantal is groeiende’, vertelt hij bij de koffieautomaat. We nemen plaats in een bescheiden kamer, gesitueerd in het midden van een kantoortuin. Naast zijn aantekeningenboekje – jawel, van ouderwets papier – staat zijn MacBook. Ik wist niet dat Capgemini met Apple-apparatuur werkt? ‘Nee, ik maak deel uit van een bring-yourown- device-experiment.’

De overstap
Mark Hofland (56) heeft geen doorsnee loopbaan. Op zijn achttiende ging hij het leger in. Een jaar later was hij luchtverkeersleider bij de luchtmacht. ‘Ik had voor mijzelf al uitgestippeld dat ik in de toren van Schiphol zou eindigen.’ Het liep toch anders. Hij werd na drie jaar afgetest vanwege zijn gehoor, dat blijkbaar onvoldoende functioneerde. ‘Dan moet je wat anders met je leven.’ Hij werd personeelsfunctionaris en kort daarop, toen hij een jaar of dertig was, hoofd P&O van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. ‘Als ik daarop terugkijk, denk ik: “Goh, je had wel veel verantwoordelijkheid voor zo’n jong gastje toen”. Daar was ik mij destijds totaal niet van bewust.’ Vanuit zijn P&O-rol werkte hij veel met consultants. Zo was hij korte tijd de rechterhand van Miel Otto, een van de groten uit ons vak, bij het ontwikkelen van een nieuw ‘algemeen kliniek-concept’ voor het klinisch onderwijs aan de UvA en de VU. Otto gaf een wending aan Hofland’s carrière door hem te zeggen: ‘Mark, je zit hier je talent te verdoen, ga met me mee, we gaan leuke dingen doen!’ En zo geschiedde: Hofland maakte de overstap naar het vak van organisatieadviseur.

(...)

 

Details