• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / 9 procent omzetgroei voor Roland Berger
Nieuws

9 procent omzetgroei voor Roland Berger

9 procent omzetgroei voor Roland Berger

13 oktober 2016 - Roland Berger Nederland heeft in 2015 de omzet verder zien stijgen met 9 procent. De winstgevendheid van de consultant nam wel af, onder de streep noteerde het bedrijf ruim twee miljoen euro winst.

9 procent omzetgroei voor Roland Berger

Door Niels Vlot & Wilbert Geijtenbeek

Afgelopen jaren groeide Roland Berger snel. Sinds 2010 is de omzet van Roland Berger bijna verdubbeld. De afgelopen vijf jaren steeg ook de winst jaarlijks met honderdduizenden euro’s. Die stijgende lijn is in 2015 wel doorbroken. In 2014 boekte Roland Berger nog een winst van 2,3 miljoen, bijna twee ton meer dan vorig jaar.

Omzet (linkeras, in miljoenen euro’s) en nettoresultaat (rechteras, in miljoenen euro’s) 2008-2015.

Meer uitgaven
De uitgaven voor uitbestede werkzaamheden namen met 3 miljoen euro toe tot bijna 7 miljoen euro. Ook de uitgaven voor het personeel gingen omhoog met 5 ton. Het personeelsbestand groeide daarentegen nauwelijks. De afgelopen drie jaren opereert Roland Berger met ongeveer een gelijk aantal consultants. Op dit moment telt de adviesfirma in Amsterdam 75 fte.

Crescendo
Zowel op het vlak van omzet, winst en personeelsaantallen gaat het de afgelopen jaren crescendo met Roland Berger. Voor 2016 heeft Roland Berger geen verwachtingen uitgesproken.

Het van oorsprong Duitse Roland Berger heeft sinds 2002 een vestiging in Nederland. Wereldwijd behoort het adviesbureau tot de absolute top. In Nederland is het bedrijf een van de top-strategiebureaus. Aangezien McKinsey en Bain & Company in Nederland hun jaarcijfers niet bekend maken, is niet bekend welke positie Roland Berger ten opzichte van deze bureaus inneemt.