Home / Nieuws / Algemeen / Accenture neemt ESP, inclusief Nederlandse vestiging, over
Nieuws

Accenture neemt ESP, inclusief Nederlandse vestiging, over

Accenture neemt ESP, inclusief Nederlandse vestiging, over

12 maart 2019 - Accenture wil Enterprise System Partners (ESP) overnemen. Het Ierse bedrijf is onder meer gespecialiseerd in consulting voor de lifescienceindustrie en heeft ook een kantoor in Oss.

Accenture neemt ESP, inclusief Nederlandse vestiging, over

ESP implementeert productieoplossingen en richt zich daarbij op manufacturing execution systems (MES) – informatiesystemen voor continue productieprocessen – en serialisering – coderen van producten waardoor ze goed te volgen zijn. Door de overname wil Accenture hun klanten nog beter kunnen ondersteunen bij de digitale transformatie. Managing director van Accenture Digital, Frank Rennings: “Digitale technologieën zorgen voor grote veranderingen op de fabrieksvloer. Met de productieoplossingen van ESP én onze Industry X.0-mogelijkheden helpen we klanten te profiteren van engineering en product life-cycle management, geavanceerde analytics en kunstmatige intelligentie – voor een flexibel, efficiënt en kosteneffectief productieproces.”

Zodra de overname is afgerond voegt ESP zich bij het onderdeel Accenture Industry X.0, dat bezig met digitale transformatie binnen de industriële sector. Wereldwijd telt ESP ongeveer 200 medewerkers, het kantoor in Oss stapt met vijftien personeelsleden in bij Accenture. Internationaal is het bedrijf al langer op het overnamepad. In de VS nam het recent softwarebedrijf Pillar Technology en hardwarefirma Mindtribe over en in Duitsland adviesbureau designaffairs. Details over de transactie van ESP zijn niet bekend gemaakt.