Home / Nieuws / Algemeen / Amerikaans opleidingsinstituut iPEC opent vestiging in Amsterdam
Nieuws

Amerikaans opleidingsinstituut iPEC opent vestiging in Amsterdam

Amerikaans opleidingsinstituut iPEC opent vestiging in Amsterdam

12 april 2018 - Het Amerikaanse Institute for Professional Excellence in Coaching (iPEC) opent een Europese vestiging in Amsterdam. Simone Noordegraaf, voormalig bestuurder bij grote Nederlandse multinationals zoals AkzoNobel, Shell en Philips, gaat de Europese tak van het instituut leiden.

Amerikaans opleidingsinstituut iPEC opent vestiging in Amsterdam

Het iPEC biedt praktijkgerichte, Engelstalige opleidingen aan over coaching die internationaal hoog staan aangeschreven. Het opleidingsinstituut biedt diverse specialisaties aan zoals die voor loopbaancoaches, executive coaches, life-coaches en relatiecoaches. De opleidingen van iPEC zijn gecertificeerd door de International Coaching Federation (ICF).

Uitbreiding

Het bedrijf biedt haar opleidingen al aan in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Maar iPEC wil het bereik in de wereld vergroten en verder uitbreiden in Europa, zegt CEO Joan Ryan. “Dat kan niet zonder goede partner met kennis van zaken en met Simone Noordegraaf hebben we de juiste persoon op de juiste plek. In zeer korte tijd zijn we tot een uitstekende basis voor de toekomst gekomen en ik kijk uit naar wat deze verder gaat brengen.”

Visie samenbrengen

Noordegraaf volgde zelf ook een opleiding bij iPEC. “Vijf jaar geleden volgde ik het Coach Training Programma, omdat ik een diepere en blijvende impact wilde hebben op de mensen om me heen. Het was ontzettend inspirerend en leverde me meer vaardigheden op dan ik ooit had verwacht. En daar bleef het niet bij. Afgelopen herfst ging mijn droom in vervulling, toen Joan Ryan haar visie met de mijne samenbracht en ik partner werd in de iPEC-uitbreiding in Europa. Een eer en een geweldige uitdaging.”

Voordat ze aan de slag ging bij iPEC werkte ze bij chemiebedrijf AkzoNobel, energiereus Shell, elektronicaconcern Philips en accountantskantoor EY. Het opleidingsinstituut is van plan om de komende jaren meer vestigingen te openen op het Europese vasteland.