Home / Nieuws / Algemeen / Amerikaanse adviesmarkt groeit met meer dan 7 procent
Nieuws

Amerikaanse adviesmarkt groeit met meer dan 7 procent

Amerikaanse adviesmarkt groeit met meer dan 7 procent

15 juni 2017 - De Amerikaanse consultingmarkt groeide in 2016 met 7,1 procent naar een totale waarde van 58,7 miljard dollar. Mede dankzij de implementatie van nieuwe technologieën waaronder, kunstmatige intelligentie en robotica. Dat blijkt uit een rapport van Source Global Research.

Amerikaanse adviesmarkt groeit met meer dan 7 procent

De financiële dienstverlening besteedde 1 miljard dollar meer aan consultancy dan in 2015. Automatisering ligt hieraan ten grondslag. Vorig jaar was er nog sprake van een dip in deze markt. Thomas Puthiyamadam van PwC: ‘Robotic Process Automation in de financiële dienstverlening gaat als een speer. Klanten willen compleet transformeren. De mogelijkheden waren er vorig jaar ook al, maar nu willen ze het echt waarmaken.’

Meer cybersecurity
Uit het rapport blijkt tevens dat een explosieve markt in digitale transformatie een grote rol speelde in de groei van consultancy in het algemeen. En ook cybersecurity zorgde voor een toename in de vraag naar consultants. Dit werd mede veroorzaakt door de toename in het aantal cyberaanvallen.

Andere sectoren
Consultancy in de farmaceutische industrie groeide het snelst met 11,9 procent. En Obamacare zorgde voor een toename van consulting in de gezondheidszorg met 7,9 procent. Consultants in de publieke sector daarentegen hadden het met een groei van slechts 0,9 procent, zwaar.