Home / Nieuws / Algemeen / Amsterdamse gemeentelijke consultingafdeling krijgt ACP-keurmerk
Nieuws

Amsterdamse gemeentelijke consultingafdeling krijgt ACP-keurmerk

Amsterdamse gemeentelijke consultingafdeling krijgt ACP-keurmerk

25 januari 2019 - De afdeling Organisatieontwikkeling van Bureau Personeel en Organisatieadvies van de gemeente Amsterdam is sinds dit jaar een Accredited Consulting Practice. Na een toetsing op kwaliteit en professionalisering door de Ooa kreeg de afdeling het ACP-keurmerk.

Amsterdamse gemeentelijke consultingafdeling krijgt ACP-keurmerk

Het ACP-keurmerk wordt verstrekt aan adviesbureaus die voldoen aan de hoogste professionele ontwikkelingseisen voor hun medewerkers. De afdeling Organisatieontwikkeling is het dertiende bureau en de eerste gemeentelijke afdeling in Nederland dat is gecertificeerd. Volgens de auditor, die de afdeling onder de loep nam, wordt er volop geïnvesteerd in de professionele ontwikkeling van interne adviseurs. “Zowel in collectief verband als individueel. Daarmee komt ze tegemoet aan het hoge gewenste niveau van opdrachtgevers binnen de gemeente Amsterdam”.

Goed advies

Afdelingshoofd Anton van der Vloet is trots op het behalen van het ACP-keurmerk. “Als intern ACP-bureau wil Organisatieontwikkeling waarborgen dat managers binnen de gemeente Amsterdam kunnen vertrouwen op een goed advies. Door betrokken professionals, die transparant zijn, voortdurend werken aan hun professionaliteit en de ethische waarden van de beroepsgroep serieus nemen. Het in huis hebben van deze kwaliteit zorgt ervoor dat er echt geleerd wordt, en dat gebruik wordt gemaakt van diepgaande, doorleefde kennis van de eigen organisatie.”

De afdeling levert advies en ondersteuning bij organisatievraagstukken voor de gemeente Amsterdam. Bureau Personeel en Organisatieadvies is het interne adviesbureau van de gemeente, er zijn ruim vijftig adviseurs aan het werk.