• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Aon na overname Willis Towers Watson grootste in HR-advies
Nieuws

Aon na overname Willis Towers Watson grootste in HR-advies

Aon na overname Willis Towers Watson grootste in HR-advies

12 maart 2020 - Er staat een grote overname op stapel in de HR-adviessector. Aon neemt Willis Towers Watson over. Samen vormen ze de grootste HR-adviseur en verzekeringsmakelaar ter wereld. Aon telt bijna 30 miljard dollar neer voor zijn branchegenoot.

Aon na overname Willis Towers Watson grootste in HR-advies

Aon en Willis Towers Watson waren grote spelers in de markt, maar worden nu de grootse verzekeringsmakelaar in de wereld, vlak voor concurrent Marsh & McLennan. De combinatie heeft een gemeenschappelijke beurswaarde van 80 miljard dollar. De overname is tevens de grootste uit de geschiedenis van de HR-adviessector. Vorig jaar al bespraken Aon en Willis Towers Watson een eventuele overname. Maar na het uitlekken van dit nieuws werden deze gesprekken abrupt afgebroken. Nu is de kogel alsnog door de kerk.

Meer spankracht

Met de overname zetten beide partijen in op meer technologische spankracht in sectoren als cyber, advies en implementatie, intellectueel eigendom, klimaatrisico’s en oplossingen binnen de gezondheidszorg. Ook de consultancy-activiteiten van beide bedrijven zullen worden samengevoegd. Aon-CEO Greg Case: “De combinatie creëert een innovatief platform waarmee we betere resultaten kunnen leveren voor klanten, collega’s, partners en investeerders.”

Logische stap

Enkele jaren geleden ontstond Willis Towers Watson zelf door de samenvoeging van de afzonderlijke bedrijven Willis en Towers Watson. Nu stapt het bedrijf dus opnieuw in een overnameproces. “De samenvoeging van Willis Towers Watson en Aon is een logische stap om onze klanten beter te bedienen”, zegt John Haley, directeur van Willis Towers Watson. “Door de overname kunnen onze medewerkers nog innovatiever te werk gaan.”

Het nieuwe bedrijf zal opereren onder de naam Aon en houdt het hoofdkantoor in Londen. De huidige Aon-CEO, Greg Case, wordt algemeen directeur. John Haley neemt de rol van executive chairman op zich. Welke gevolgen de overname heeft voor de Nederlandse kantoren van beide bedrijven is nog onduidelijk.