Home / Nieuws / Algemeen / Banen worden projecten in nieuwe gig-economy
Nieuws

Banen worden projecten in nieuwe gig-economy

Banen worden projecten in nieuwe gig-economy

12 januari 2018 - Door toenemende tijdelijke inhuur van werkkrachten ontstaat er een gig economy, waarbij banen worden vervangen door projecten. Dat schrijft Management & Consulting-hoofdredacteur Leonard Millenaar.

Banen worden projecten in nieuwe gig-economy

In een artikel op Managementsite  gaat hij in op deze gig economy, waar hij eerder al over schreef in Het Financieele Dagblad. Deze economie, kenmerkt zich door tijdelijke inhuur van zzp’ers, veelal ondersteund door matching platforms. Dit gebeurt al bij relatief eenvoudige klussen via bijvoorbeeld Werkspot, Helpling en natuurlijk Uber. Volgens Millenaar is het een kwestie van tijd voordat ook de organisatieadviseur, accountant en advocaat aan de beurt zijn.

De zogenaamde gig workers halen hun inkomsten uit verschillende inkomensbronnen. Wat betekent de opkomende gig economy voor de verhouding tussen mens, werk en organisatie in onze maatschappij? De traditionele organisatie, zoals we die nu kennen met verschillende lagen medewerkers en managers zal veranderen of verdwijnen. Platforms met slimme algoritmes leiden tot een efficiënte, maar ook kille maatschappij. Hoe verloopt dit veranderproces en dragen we zorg voor de menselijke maat, vraagt Millenaar zich af in het artikel. Lees het hele artikel hier.