• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / BCG introduceert BCG Gamma in Nederland
Nieuws

BCG introduceert BCG Gamma in Nederland

BCG introduceert BCG Gamma in Nederland

11 december 2019 - Boston Consulting Group brengt het label BCG Gamma naar Nederland. Deze divisie richt zich voornamelijk op kunstmatige intelligentie en analytics en werkt in ons land samen met de consultants van het strategiehuis en het andere BCG-label in Nederland, Platinion.

BCG introduceert BCG Gamma in Nederland

Enkele jaren geleden zette BCG de Gamma-praktijk op poten, een onderdeel dat wereldwijd intussen sterk is gegroeid. Volgens Consultancy.nl telt de businessunit intussen 900 professionals, waaronder data consultants, wetenschappers en ingenieurs. BCG beschouwt kunstmatige intelligentie en analytics als een essentieel onderdeel voor de toekomstige groei van organisaties, zegt BCG-partner Allard Creyghton tegen de website. “Het gebruik van AI is steeds belangrijker voor organisaties om waarde te creëren en een concurrentievoordeel te behalen.”

Samenwerking

Ook de samenwerking met de andere BCG-onderdelen van Nederland past daarbij, vindt Creyghton. Want de nieuwe technologieën staan niet op zichzelf. “We helpen organisaties artificial intelligence te integreren binnen hun strategie en operaties en stellen hen daarmee in staat meetbare impact te realiseren.”

Martin van den Heuvel gaat de nieuwe BCG Gamma-praktijk in Nederland leiden. Hij werkt sinds 2008 voor het adviesbureau en is sinds begin dit jaar managing director en partner.