• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / BDO versterkt positie in publieke sector met overname
Nieuws

BDO versterkt positie in publieke sector met overname

BDO versterkt positie in publieke sector met overname

17 oktober 2019 - Accountants- en adviesorganisatie BDO heeft adviesbureau Arteria Consulting overgenomen. De overname van het kantoor, dat actief is in de zorg, is in lijn met BDO’s ambitie om haar positie in de zorgmarkt te verstevigen.

BDO versterkt positie in publieke sector met overname

Arteria is een adviesbureau uit Hilversum dat zich richt op de gehele Nederlandse zorgmarkt. Opgericht in 2005 verricht het opdrachten bij zorginstellingen en koepelorganisaties, het kantoor biedt strategisch (organisatie)advies en advies over technologie. BDO neemt alle aandelen en medewerkers van Arteria over. De medewerkers komen in dienst van BDO en de oprichters van Arteria worden partner bij BDO Advisory.

Uitbreiden

“De overname past goed binnen onze strategische ambitie om onze positie in de publieke sector markt vanuit BDO Advisory uit te breiden naar andere segmenten”, zegt Dick den Braber, bestuursvoorzitter van BDO. “Daarnaast vergroten we met deze overname onze commerciële slagkracht en breiden wij ons dienstenportfolio uit. De kennis en achtergronden van de medewerkers van Arteria zijn divers en complementair aan de kennis in onze huidige praktijk.”

Slagkracht

De overname van Arteria past bij de strategie van BDO om een steviger positie in de zorgmarkt te verwerven, zegt Martijn Mallie, nu nog managing partner bij Arteria. “BDO past als organisatie qua cultuur goed bij ons, en daarbij hebben zij de slagkracht en omvang om significante stappen te kunnen zetten. Daarnaast kent de overname een groot complementair karakter. Door de teams van BDO en Arteria te combineren versterken we elkaar, waarmee we autoriteit in de zorgmarkt kunnen claimen en substantieel kunnen bijdragen aan de maatschappelijke zorgopdracht waar we met zijn allen voor staan.”

Foto: BDO