Home / Nieuws / Algemeen / BearingPoint gaat samenwerken met Franse start-up Toucan Toco
Nieuws

BearingPoint gaat samenwerken met Franse start-up Toucan Toco

BearingPoint gaat samenwerken met Franse start-up Toucan Toco

14 december 2018 - BearingPoint heeft een partnership gesloten met de Franse start-up Toucan Toco. Het bedrijf is gespecialiseerd in data storytelling en gaat BearingPoint ondersteunen met software om data snel toegankelijk te maken voor medewerkers en klanten.

BearingPoint gaat samenwerken met Franse start-up Toucan Toco

Doordat data snel gevisualiseerd wordt met de software van Toucan Toco, wordt de drempel om ermee aan de slag te gaan lager, hoopt Jaco van Zijll Langhout, BearingPoint-partner. “We merken dat bedrijven terughoudend zijn bij het in gebruik nemen van nieuwe tools als er uitgebreide training aan vast zit. Er is behoefte aan toepassingen die zo laagdrempelig en intuïtief zijn dat mensen er graag mee werken. Met Toucan Toco hebben we die oplossing gevonden.”

Traditionele instrumenten voor datavisualisatie worden vaak gebruikt door data-analisten, zegt Van Zijll Langhout. Ook dat is een belemmering voor zakelijke gebruikers. “Zij moeten altijd weer terug als zij een specifiek dashboard willen zien. Dit kost tijd en belemmert de slagkracht. Bovendien ontbreekt de mogelijkheid om dieper in te gaan op de data, omdat men niet zelf kan doorklikken. Dankzij onze samenwerking met Toucan Toco kunnen we de data en de inzichten daaruit direct naar de professional brengen, zodat deze sneller, betere beslissingen kan nemen.”