• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / BearingPoint verkoopt meerderheidsbelang in RegTech-divisie
Nieuws

BearingPoint verkoopt meerderheidsbelang in RegTech-divisie

BearingPoint verkoopt meerderheidsbelang in RegTech-divisie

12 november 2020 - Adviesbureau BearingPoint verkoopt een deel van zijn onafhankelijke Regulatory Technology-praktijk. Het Scandinavische Nordic Capital neemt een meerderheidsbelang in de divisie RegTech.

BearingPoint verkoopt meerderheidsbelang in RegTech-divisie

Sinds begin deze eeuw is BearingPoint aanwezig in de markt van technologie en wet- en regelgeving. Het is een stevig groeiende markt en daarom aantrekkelijk. Voor BearingPoint speelt ook mee dat het bedrijf zich meer wil gaan richten op enkele kernsegmenten, zegt managing partner Kiumars Hamidian. “Ondanks de moeilijke marktomstandigheden vanwege het coronavirus houden we vast aan onze lange termijnplannen. Met de verkoop van het meerderheidsbelang doen we recht aan onze ambitie en strategie: focus op onze belangrijkste consultancy-portefeuilles.”

BearingPoint houdt overigens wel een minderheidsbelang in RegTech en blijft betrokken als strategische partner. Het huidige management van RegTech blijft aan het hoofd van het de divisie staan. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.