Home / Nieuws / Algemeen / Bedrijfsleven heeft te weinig oog voor personele ontwikkelingen in de toekomst
Nieuws

Bedrijfsleven heeft te weinig oog voor personele ontwikkelingen in de toekomst

Bedrijfsleven heeft te weinig oog voor personele ontwikkelingen in de toekomst

19 juli 2018 - Ontwikkeling van personeel is voor het bedrijfsleven een van de grootste uitdagingen. Nog belangrijker dan werving en selectie en behoud van personeel.

Bedrijfsleven heeft te weinig oog voor personele ontwikkelingen in de toekomst

Groei en ontwikkeling van het personeel heeft een hoge prioriteit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, die noopt tot een betere werving en selectie van personeel. Bij het grootbedrijf is werving en selectie wel belangrijker blijkt uit de HR Marktmonitor. In deze sector is werving en selectie belangrijker dan de ontwikkeling van het personeel. Het onderzoek is uitgevoerd door uitzendbureau Unique en onderzoeksbureau Motivaction.

Mkb

In het midden- en kleinbedrijf ziet 49 procent van de ondervraagden de grootste personele uitdaging in de groei en ontwikkeling van het personeel, gevolgd door werving en selectie van geschikte kandidaten en aantrekkelijk werkgeverschap – respectievelijk 46 en 38 procent. Bij het grootbedrijf liggen de verhoudingen iets anders. Het zijn van een aantrekkelijke werkgever spant er met 47 procent de kroon. Daarna volgt groei en ontwikkeling van medewerkers met 45 procent en werving en selectie met 44 procent.

Weinig aandacht voor de toekomst

De aandacht van de werkgevers gaat volgens het onderzoek dan ook met name uit naar de huidige werknemers. Toekomstgerichte uitdagingen, zoals de selectie van nieuwe werknemers en de zogenaamde onboarding – het opnemen van nieuwe medewerkers in de organisatie – krijgen veel minder aandacht. Ook vitaliteit en verloopbeperking staan onderaan prioriteitenlijst, terwijl juist deze factoren bijdragen aan het binden van medewerkers en het voorkomen van verloop van personeel binnen organisaties.

Verloop- en verzuimbeperking hoger op agenda

Marion van Happen, algemeen directeur van Unique, is verrast door de resultaten. “Gezien de krapte op de markt zou je verwachten dat werving de grootste personele uitdaging is. De aandacht voor werknemers die al in dienst zijn is echter groter. Toch blijkt uit het onderzoek ook dat 67 procent van werkend Nederland openstaat voor een nieuwe uitdaging. Ik adviseer de verloop- en verzuimbeperking hoger op de agenda te zetten. Natuurlijk is het belangrijk om aantrekkelijk te zijn en de ontwikkeling van personeel in het oog te houden, maar trap niet in de valkuil om andere belangrijke aspecten te vergeten.”