• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Belgische Pauwels Consulting entert Nederlandse markt
Nieuws

Belgische Pauwels Consulting entert Nederlandse markt

Belgische Pauwels Consulting entert Nederlandse markt

28 januari 2020 - Het Belgische Pauwels Consulting zet de stap naar Nederland. Het bureau neemt het Nederlandse IT-bedrijf Developers.nl over, dat zijn hoofdkantoor in Rotterdam heeft. De overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van het adviesbureau in Nederland.

Belgische Pauwels Consulting entert Nederlandse markt

Pauwels Consulting is een adviesbureau gespecialiseerd in life sciences, engineering en IT met een omzet van zo’n 100 miljoen euro en telt bijna duizend medewerkers. Het bedrijf uit België heeft ook al voet aan wal gezet in Frankrijk. Met het inlijven van Developers.nl krijgt Pauwels Consulting nu toegang tot de Nederlandse markt. Developers.nl is een platform voor IT-development dat bestaat sinds 2012 en inmiddels 70 werknemers telt. Het bedrijf is gespecialiseerd in IT project sourcing van experts in diverse programmeertalen.

Middelen en knowhow

Developers.nl zocht al langer naar een overnamekandidaat om verder te groeien, vertelt directeur Mark Smit. “Om het bedrijf verder te laten groeien zijn er meer middelen en knowhow nodig. Een betrouwbare overnemer met kennis en ervaring die mijn filosofie en passie deelt, bleek de beste oplossing om deze groei te kunnen realiseren. Ik had meteen een klik met Bert Pauwels en ik kijk ernaar uit om met zijn team samen te werken.”

Permanent platform

“Ik ben erg blij met deze overname”, zegt Bert Pauwels, directeur van het gelijknamige bureau. “Met de overname van Developers.nl zetten we voet aan de grond op het vlak van IT-development in Nederland en heeft ons bedrijf een performant platform voor verdere expansie op de Nederlandse markt. Met Developers.nl krijgen we een ervaren team aan boord en kunnen we ook in Nederland ondernemingen die softwareoplossingen op maat zoeken verder helpen met hun projecten.“

Na de overname door Pauwels Consulting blijft de bedrijfsstructuur van Developers.nl gehandhaafd. Oprichter Mark Smit en algemeen directeur Maarten de Boer blijven ook na de integratie actief voor het bedrijf.

Afbeelding: De overname is beklonken (Foto: Pauwels Consulting)