• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Belgische XPLUS wil Nederlandse activiteiten fors uitbreiden
Nieuws

Belgische XPLUS wil Nederlandse activiteiten fors uitbreiden

Belgische XPLUS wil Nederlandse activiteiten fors uitbreiden

24 november 2020 - Het Belgische adviesbureau XPLUS heeft serieuze uitbreidingsplannen. Zo wil het bedrijf het aantal consultants in Nederland verdubbelen en staat Nederland centraal in de groeiambities van het kantoor.

Belgische XPLUS wil Nederlandse activiteiten fors uitbreiden

Om deze groeiambities kracht bij te zetten trok het adviesbureau onlangs Kris Marchi aan. De geroutineerde Belgische consultant gaat aan de slag als directeur internationale markten. Marchi: “Tegen het eind van dit jaar zal ons aantal consultants in Nederland verdubbelen tot twintig. Vorig jaar was Nederland goed voor 10 procent van onze omzet en ons plan voorziet dat het volgend jaar 25 procent zal zijn. Ook in Luxemburg en Frankrijk gaan we ervoor. We overwegen om in een later stadium uit te breiden naar Scandinavië.”

Nederland belangrijker

Marchi begon zijn loopbaan bij logistiek dienstverlener Herfurth & Boutmy. Daarna werkte hij lange tijd voor grote IT-bedrijven, zoals Atos, Dell en Ordina. Marchi concentreert bij XPLUS voornamelijk op Nederland, een van de speerpunten in de groeiambities van het kantoor. En dat past bij zijn achtergrond, zegt hij.  “Een rode draad in mijn carrière is het bouwen of uitbouwen van nieuwe afdelingen, teams en activiteiten.” En die nieuwe activiteiten uitbouwen is belangrijk van XPLUS, zegt ook CEO Ludo Wijckmans. “Tegen eind 2023 willen we ruim de helft van onze omzet halen in drie landen: Frankrijk en Luxemburg, waar we onze activiteiten gaan uitbouwen, en Nederland, waar we al verder staan met onder meer grote klanten zoals ING, Sodexo en de Volksbank.

XPLUS is tien jaar geleden gestart in Brussel en heeft ook kantoren in Parijs, het Luxemburgse Wiltz en Breda. Er werken ruim 100 consultants voor de firma die in 2019 bijna 17 miljoen euro omzette.