• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Berenschot betrekt nieuw pand in Utrecht
Nieuws

Berenschot betrekt nieuw pand in Utrecht

Berenschot betrekt nieuw pand in Utrecht

11 september 2020 - Adviesbureau Berenschot zoekt andere oorden op in Utrecht. Het kantoor verhuisde van de Europalaan naar de Van Deventerlaan in Papendorp, vlak langs de snelweg A2 en het knooppunt met de A12.

Berenschot betrekt nieuw pand in Utrecht

Het nieuwe kantoor van Berenschot is het Life Office. Volgens Berenschot ‘duurzaam’ en ‘energiezuinig’. Ook bezet het adviesbureau minder vierkante meters in het pand. Bij de firma werken ongeveer 320 medewerkers, in het kantoor is plek voor 140 personen. In de coronacrisis wordt er gewerkt met een reserveringssysteem, vertelt P&O-manager Bart Hoex. “Door de corona-situatie is het van belang om je via de Spotyou-app aan te melden voor een werkplek. Zo hebben we zicht op het aantal aanwezige medewerkers en kunnen we daarmee de anderhalvemeter-kantoorsituatie monitoren.”

Ontmoetingsplek

Maar ook na de crisis blijft het bureau op deze manier werken. “Het flexibele werken is geen nieuwe situatie voor ons, want al vóór de coronacrisis waren veel adviseurs op pad of werkten vanuit huis”, zegt Hoex. Het idee over de functie van een kantoor is dan ook veranderd, zegt Floris Bannink, managing director Openbaar Bestuur. “Het kantoor fungeert vooral als ontmoetingsplek en minder als werkplek. In de indeling hebben we hier ook sterk voor gekozen, met verschillende soorten ruimtes waarin ontmoeting en samen kunnen werken centraal staan.”