• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Berenschot gooit keuken open en gaat opleidingen aanbieden
Nieuws

Berenschot gooit keuken open en gaat opleidingen aanbieden

Berenschot gooit keuken open en gaat opleidingen aanbieden

12 september 2018 - Adviesbureau Berenschot gaat zelf trainingen en opleidingen aanbieden, schrijft het Financieele Dagblad. De trainingen, leergangen en masterclasses zijn bedoeld voor het personeel van bedrijven en publieke organisaties.

Berenschot gooit keuken open en gaat opleidingen aanbieden

De combinatie van advies en onderwijs is nieuw in de adviessector, zegt directeur Hans van der Molen tegen het FD. “Klanten willen dat adviesbureaus helpen om hun problemen op te lossen. Dat betekent dat klanten soms ook toegang willen tot onze kennis. Wij hebben daarom besloten om onze keuken open te gooien.”

 

Concurrentie aangaan niet de bedoeling

Van der Molen deed al eerder ervaringen op met trainingen in zijn directeursfunctie bij trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin. Het idee om trainingen te gaan aanbieden komt daar vandaan, zegt Van der Molen. Het Berenschot biedt al zogenaamde maatwerktrajecten aan voor klanten, maar de opleidingen met een open inschrijving zijn nieuw. Met het nieuwe aanbod vist het bureau in de vijver van andere trainingsbureaus, al is daar de concurrentie aangaan niet de ambitie van het kantoor. “Maar partijen zoals Nyenrode en De Baak, die masterclasses aanbieden, kunnen er wel iets van gaan merken.”

 

Extra omzet

Het opzetten van een onderwijstak past in de strategie van Berenschot om de resultaten te verbeteren. De verwachting van het bureau is dat de opleidingen en trainingen in 2019 1 miljoen euro aan de omzet toevoegen. In eerste instantie wordt het aanbod ontwikkeld door drie fulltime werknemers. Een aantal dat volgens Van der Molen snel zal stijgen naar 6 à 7 arbeidskrachten en ruim 100 docenten.