• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / BoerCroon Management voor 9 ton doorverkocht
Nieuws

BoerCroon Management voor 9 ton doorverkocht

BoerCroon Management voor 9 ton doorverkocht

30 oktober 2014 - De Interim-managementpraktijk van BoerCroon is voor 9 ton doorverkocht. BoerCroon Corporate Finance bracht nog eens 3 ton op. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde faillissementsverslag van BoerCroon.

BoerCroon Management voor 9 ton doorverkochtDoor Wilbert Geijtenbeek

BoerCroon Management: 9 ton plus schuld

De koper van BoerCroon Management is voormalig BoerCroon-directielid Eelco Koehoorn. Die richtte op 3 oktober, de dag van het bankroet van de firma, de BV Executive Management op. Die BV kocht een week later, op 10 oktober, ‘de (aan ING verpande) aandelen en diverse IE-rechten (rechten op intellectueel eigendom, WG) tegen betaling van EUR 900.000’. Dit staat te lezen in het faillissementsverslag.

De curator meldt in zijn verslag eveneens dat koper Koehoorn ‘van de (hoofdelijke) bancaire schuld van meer dan EUR 17 miljoen een bedrag van EUR 4,6 miljoen over[neemt], tegen ontslag uit de hoofdelijkheid voor de resterende schuld.’ Dat bedrag zal worden afgetrokken van de claim van huisbankier ING aan de boedel van BoerCroon.

BoerCroon Corporate Finance: 3 ton

Voor de Corporate-Financedochter van BoerCroon geldt een soortgelijke deal. Die is afgelopen maandag door de BV LX Management overgenomen voor EUR 300.000. De koper van de corporate-financepraktijk is voormalig partner Neil Lomax .

8,5 miljoen euro aan waarde verdampt

De twee verkochte dochterpraktijken brachten opgeteld 5,8 miljoen euro op. Een week eerder nog, taxeerde Deloitte de waarde van het bedrijf op 14,3 miljoen euro.

74 banen behouden

De 55 werknemers van BoerCroon Management behouden hun baan. De nieuwe BV zal als onderhuurder van het pand huur betalen. Ook de 19 werknemers van BoerCroon Corporate Finance behouden hun banen en ‘de lopende opdrachten komen niet in gevaar’.