• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / BoerCroon stopt met consultancy
Nieuws

BoerCroon stopt met consultancy

BoerCroon stopt met consultancy

03 oktober 2014 - BoerCroon stopt per direct met de activiteiten op het gebied van consulting, maakt het bureau bekend. Dit betekent dat afscheid zal worden genomen van 25 consultants/partners op het gebied van adviesdiensten en van 20 service medewerkers. BoerCroon gaat zich volledig richten op interim management.

BoerCroon stopt met consultancy

“We staan al langer bekend als ‘het’ managementbureau van ons land. Door ons nu volledig te richten op de verdere versterking van interim management willen we die positie verder uitbouwen”, stellen Jos Zandhuis en Eelco Koehoorn die samen het bestuur van BoerCroon vormen. “Tegelijkertijd betreuren wij het om afscheid te moeten nemen van een behoorlijk aantal consultants en stafmedewerkers.”

Failliet

Dit bericht van BoerCroon zelf volgt op een nieuwsbericht in het FD vanmorgen, waarin te lezen was dat het adviesbureau BoerCroon failliet is. Uit het artikel blijkt dat BoerCroon grote moeite heeft om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen, door een terugval in opdrachten. De krant schrijft dat ING het bureau heeft ondergebracht bij de afdeling bijzonder beheer, vanwege de kritieke financiële situatie. FD meldt verder dat BoerCroon een doorstart maakt.

Die doorstart van BoerCroon zal in de toekomst volledig gericht zijn op interim management. Het adviseursbestand dat drie jaar geleden nog bestond uit 90 consultants was al ingedikt tot 25 consultants. Die 25 adviseurs verliezen nu hun baan, samen met 20 service medewerkers.

Actief als managementbureau

Van de huidige partners bij Management heeft Nicole Edelenbos besloten zelfstandig verder te gaan. Met de overige mensen blijft BoerCroon Management actief in alle markten waarin het bedrijf tot dusver heeft geopereerd, zoals handel en industrie, energie, financiële en zakelijke dienstverlening, het publieke domein en de gezondheidszorg.

De dienstverlening op het gebied van Corporate Finance wordt als zelfstandige unit onder de naam BoerCroon Corporate Finance voortgezet en uitgebouwd. Dit is een onafhankelijk corporate finance adviesbureau dat bedrijven en private equity adviseert bij fusies, overnames en waarderingsvraagstukken.