• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Conclusion groeit hard door overnames
Nieuws

Conclusion groeit hard door overnames

Conclusion groeit hard door overnames

12 november 2020 - IT-dienstverlener Conclusion heeft opnieuw meer dan 20 procent omzetgroei genoteerd. In de jaarcijfers over 2019 doorbreekt het concern voor het eerst ook de omzetgrens van 200 miljoen euro.

Conclusion groeit hard door overnamesDoor Niels Vlot

Conclusion groeit al enkele jaren als kool. In 2017 bedroeg de toename van de omzet nog 10 procent. In 2018 realiseerde men een voorlopige piek van 23 procent en in 2019 groeit het bedrijf met 21 procent. De totale omzet komt uit op 239 miljoen euro. De bedrijfslasten namen ook flink toe, van 51 miljoen euro naar 63 miljoen euro. Vooral lonen salarissen waren een grotere kostenpost voor Conclusion met 102 miljoen euro ten opzichte van 84 miljoen een jaar eerder. Dat komt mede door de overname van KWD Resultaatmanagement en SAP-dienstverlener Nextmoves. Door de komst van de Nieuwegeinse projectmanagers en de Gorinchemse hr-specialisten telt het bedrijf bijna 1700 medewerkers. In 2018 had de firma nog 1450 mensen in dienst.

  

Overnamestrategie

De groei van Conclusion komt dus mede door overnames. Een strategie die het bedrijf bewust hanteert. Conclusion wil een van de belangrijkste spelers zijn in de IT-sector als het gaat over digitale transformatie en het outsourcen van digitale processen. Signaleert het bedrijf plekken in de markt waar zij minder actief is, dan overweegt het overnames. Zo werd begin dit jaar nog IT-consultant Yellowtail overgenomen.

Dip aanwas aantal medewerkers

Vooralsnog lijkt de coronacrisis weinig vat op het bedrijf te hebben, al benadrukt Conclusion in het jaarverslag de onzekerheid die de crisis met zich meebrengt. Hoewel de IT-dienstverlener de komende jaren wil groeien in het aantal medewerkers, zal 2020 vanwege de pandemie een dip laten zien. Over concrete financiële verwachtingen schrijft het bedrijf niet.