• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Conclusion manifesteert zich sterker in datamarkt met overname Hot ITem
Nieuws

Conclusion manifesteert zich sterker in datamarkt met overname Hot ITem

Conclusion manifesteert zich sterker in datamarkt met overname Hot ITem

10 december 2020 - Data-consultant Hot ITem wordt onderdeel van Conclusion. Dat IT-bedrijf is al langer op overnamejacht en wil zich met de overname versterken op het gebied van data-analyse.

Conclusion manifesteert zich sterker in datamarkt met overname Hot ITem

Conclusion heeft al meerdere bedrijven die op het snijvlak van data en transformaties acteren, zoals AMIS, Conclusion Connect en Yellowtail. Het portfolio van Hot ITem vult het huidige aanbod van datadiensten van Conclusion aan met business intelligence en analytics-specialisten. De forse groei van Conclusion in de afgelopen jaren is mede te verklaren door de participatie van NPM. Die investeringsmaatschappij stapte in 2016 in en zorgt voor de nodige financiële armslag om overnames te doen.

Onderscheidende kennis

CEO Engbert Verkoren van Conclusion ziet de overname van Hot ITem ook in het licht van toekomstige technologische ontwikkelingen. “Dat Hot ITem onderdeel gaat uitmaken van ons ecosysteem, betekent een aanmerkelijke versterking van onze positie. Het kunnen beschikken over onderscheidende kennis in het datawerkveld is cruciaal voor Conclusion. De cultuur van Hot ITem waarbij gepassioneerde vakspecialisten alles doen voor de verbetering van resultaten van haar klanten sluit nauw aan bij onze filosofie. Daarnaast speelt deze cultuur een sleutelrol in de succesvolle ontwikkeling van nieuwe toepassingen met behulp van technologieën zoals IoT, AI en Machine Learning.”

Bij Hot ITem werken 250 specialisten, verdeeld over diverse onderdelen zoals Future Facts, Hot ITem Academy, HIBRID en DataTrust. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.