Home / Nieuws / Algemeen / Consultants maken zich zorgen over ecologische voetafdruk
Nieuws

Consultants maken zich zorgen over ecologische voetafdruk

Consultants maken zich zorgen over ecologische voetafdruk

21 januari 2019 - Een ruime meerderheid van de Europese consultants vindt de ecologische voetafdruk als gevolg van hun zakenreizen zorgwekkend. Dat blijkt uit een onderzoek dat online marktplaats voor consultants, COMATCH, deed naar het milieubewustzijn van zakenreizigers.

Consultants maken zich zorgen over ecologische voetafdruk

Van de ruim 380 ondervraagden maakt 71 procent zich zorgen over de impact van hun zakelijke reizen op het milieu. Vrouwelijke consultants zijn milieubewuster dan mannen, zo blijkt uit het onderzoek. Zo’n 80 procent van de vrouwelijke zakenreizigers zegt om milieuredenen met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig. Slechts de helft van het aantal mannelijke zakenreizigers maakt ook deze afweging. Vliegen blijft weliswaar de meest gebruikte vorm van transport, maar de trein geniet een grotere populariteit.

Goede wil

Ondanks de vele reizen die consultants maken voor hun werk, willen ze de impact op het milieu graag verkleinen, zegt Tjeerd Wijffels, directeur bij COMATCH in de Benelux. “De consultants in ons netwerk reizen veel en zijn daar ‘experts’ in. De meerderheid maakt zich zorgen over hun carbon footprint. Ze willen deze graag beperken, maar dit is afhankelijk van de afstand, tijd en kosten."