• Mediawerf
  • Management & Consulting
  • Goed Bestuur & Toezicht
  • HMR
  • Knowly
Home / Nieuws / Algemeen / Consultants winnen Zuidas Run
Nieuws

Consultants winnen Zuidas Run

Consultants winnen Zuidas Run

26 mei 2014 - Het team van Accenture heeft zondag 25 mei de zesde editie van de Zuidas Run gewonnen. Aan het evenement namen 3.000 bankiers, juristen, consultants en andere medewerkers van de Zuidas deel. Tijdens het event is 22.000 euro voor het goede doel opgehaald.

Consultants winnen Zuidas Run

De jaarlijkse hardloopwedstrijd over vier of tien Engelse mijl stond dit jaar in het teken van de ‘Battle of Professions’. De tien EM-afstand werd gewonnen door het team van Accenture. Op de individuele afstand bij de heren werd Gerard Hollestelle van EY de winnaar. Sandra van Doorn van Accenture won de titel op dezelfde afstand bij de dames. De vier EM-run werd gewonnen door een team van ABN Amro. De winnaar van de individuele afstand bij de heren werd hier Maarten Kroeske, werkzaam bij ABN Amro en bij de vrouwen Ingrid Klaassen. Zes jaar geleden is het initiatief voor de Business Run van Nederland genomen door Accenture, destijds nieuwe ‘bewoner’ van de Zuidas. Verenigd in de Stichting Zuidas Run, hebben inmiddels in totaal negentien partnerorganisaties de krachten gebundeld om een sociaal en sportief netwerkevenement te organiseren.

Goede doel

De Zuidas Runners steunden dit jaar het ‘Virtual Reality Lab’ van VUmc Revalidatiegeneeskunde in Amsterdam. Dit is een loopband in een interactieve virtuele omgeving om patiënten met een bewegingsbeperking beter te leren lopen.

Kinderen konden deelnemen aan hun eigen Zuidas Kids Run. Zij liepen voor VUmc Kinderstad waar zieke kinderen kunnen spelen en ontspannen en even vergeten dat zij in een ziekenhuis verblijven. In totaal konden beide goede doelen rekenen op een totaalopbrengst van € 22.000,-

Manon van Beek, directeur Accenture Nederland: ‘De Zuidas Run is destijds geïnitieerd om onszelf voor te stellen op de Zuidas. Het verheugt me dat het event inmiddels is uitgegroeid tot één van de gezamenlijke inspanningen van een groot aantal organisaties en instellingen op de Zuidas, die hier inmiddels plaatsvinden. Gezamenlijk willen we de Zuidas nog aantrekkelijker en duurzamer maken, en daar levert de Zuidas Run een gezonde en sociale bijdrage aan.’

Een volledig overzicht van winnaars en een impressie van de dag in foto’s en video zijn te vinden op www.zuidasrun.nl.

Partners van de Zuidas Run 2014 zijn: Accenture, WTC, ABN Amro, Boekel de Nerée, Hello Zuidas, Driver Media, Skipp, NH Hotels, Runnersworld Amsterdamse Bos, KDR Company, Zorg en Zekerheid Gemeente Amsterdam, VUmc, VU, Clubsportive Zuidas, Topsport Amsterdam, Partou Kinderopvang, Volvo Bangarage en The TailorMates.